Giresun kent merkezinde sabaha kadar hizmet veren nöbetçi marketçi Mualla Yılmazok gece hayatının zor olmasına karşı herkesten memnun.

Kadın olmanın günümüzde zor olduğu ülkemizde Giresun'da sabaha kadar esnaflık yapan isimlerden biri Mualla Yılmazok. Karadeniz kadınlarının çalışkanlığını dünyaya birde kendisi duyuran isim olarak haber kayıtlarına geçen Yılmazok, İnönü Caddesi'nde bulunan iş yerinde sabaha kadar hizmet veriyor. Geniş yelpazeli marketinde  gece sabahın ilk ışıklarına kadar çalışan Yılmazok, kadın olmanın avantajı ve dezavantajını yorumladı.

DAVAMIZ EKMEK DAVASI

20 yılı aşkın işlettiği mekanında gece olabilecek birçok olumsuzluklara karşı cesurca işini yapan çalışkan Karadeniz kadını örneği Mualla Yılmazok: "İş yerim burada İnönü Caddesinde. Dünyada kolay iş yoktur. Her işin zorluğu olduğu gibi tabii ki bu işin de zor yanları var. Ben her şeye rağmen işimden memnunum. Hepimizin mücadelesi ekmek davası değil mi? Gece sabahlara kadar ayaktayım. Çalışmayacaksın da ne yapacaksın? Çalışmak zorundayız, kazanmak zorundayız. Çoluğumuza çocuğumuz eve ya kendimize gelecek kurmak adına bir takım mücadeleler etmek zorundayız. Ben şimdi size soruyorum ben kimden alırım, kimin kapısına gidebilirim?

HER TARZDAN MÜŞTERİM VAR 


Kardeşine gitsen üç gün yüzüne bakar , annene eşine dostuna gitsen ne kadar yüzüne bakar ya da bakabilir. Ben burada esnaflıktan çok memnunum, Giresun insanından çok memnunum. Giresun halkı ben burada kadın esnaf olduğum için o kadar iyi davranıyorlar ki ben de onlara aynı karşılıkta davranıyorum. Ben bu yörenin insanından bir gün olsun kötülük görmedim. Sarhoşundan, berduşundan, balicisinden, müptezelinden her tarzdan müşterim geliyor. Hepsinden de memnunum. Bunca yıllık esnaflık hayatında insan bir kez olsun kötülük duymaz mı ama duymadım. İnanın size samimi söylüyorum Allah hepsinden razı olsun. Ben Onlara saygı duyuyorum onlar da bana saygı duyuyor. Hatta bazen kendi kendime diyorum ki Mualla ekmek parası olmayana ekmek vereceksin diyorum. Olan olmayanla paylaşacak diyorum" ifadelerini kullandı.


KADINLARA ÜRETİN ÇAĞRISI YAPTI


Giresun'da marketçi olarak sabaha kadar tek kadın esnaf olan Mualla Yılmazok, hem cinslerine çalışmaları üretmeleri konusunda da mesaj verdi. Yılmazok sözlerini söyle noktaladı: “Çalışmayan kadınlara da çalışın üretin, evinizde oturmayın diyorum. Gücünüzün yettiği kadar ömrünüzün yettiği kadar çalıştın diyorum. Evde boş durmanın bir anlamı yok. Hele ki günümüz şartlarını baz alırsak hemen her gün çalışmak durumundayız. Çalışacağız, aile ekonomisine katkı payımız olacak. Hemen her şeyi eşimizden veya ailemizdeki başka bir bireyden beklemeyeceğiz. "

BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak