Trabzon'un Akçaabat ilçesi Yıldızlı Mahallesi'nde 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde ilginç bir bayrak değişimi yaşandı. Sema Can, 5 adayın yarıştığı muhtarlık seçimlerinde kazanan tek kadın aday olarak muhtarlık koltuğunu i Ufuk Can'dan devraldı. Ufuk Can, 2 dönem muhtar olarak görev yaptıktan sonra, geçmişteki bir dosyası nedeniyle tekrar aday olamayınca, eşinin aday olmasını istedi ve bu isteği mahalle sakinlerinden büyük destek gördü.

Ortahisar Öğrencilere, Bedensel Duruş ve Fiziksel Aktivitelerle Sağlıklı Bir Geleceğe Adım Atıyor! Ortahisar Öğrencilere, Bedensel Duruş ve Fiziksel Aktivitelerle Sağlıklı Bir Geleceğe Adım Atıyor!

Sema Can, yaklaşık 14 bin kişinin yaşadığı mahallede muhtar olarak göreve başladı ve ilk 3 ayında kadınlara yönelik Yöresel Halk Pazarı projesini hayata geçirdi. Bu projeyle mahalle sakinlerinin takdirini kazanan Can, kadınların iş istihdamını artırmayı hedefliyor.

Muhtar Sema Can, mahalle sakinlerinden aldığı destekle ilgili, "Yıldızlı halkı Ufuk Can'ı çok sevdi ve onunla yola devam etmek istediklerini söylediler. Ufuk Bey, bu teklifi bana getirdiğinde çok düşündüm ama sonuçta bu görevi başarıyla yürütebileceğime inandım. Yıldızlı halkı da sözünü tuttu ve beni destekledi. Özellikle kadınlardan çok güzel tepkiler alıyorum. Onların desteğiyle daha birçok projeyi hayata geçireceğiz." dedi.

Ufuk Can, eşinin bayrağı daha iyi taşıyacağına inandığını belirterek, "2014 yılında muhtar olduğumda Yıldızlı Mahallesi halkı bizlerden memnun kaldı. 2019 yılında tekrar seçime girdiğimizde de desteklerini esirgemediler. Ancak 2023 yılında görevden uzaklaştırılınca, halkımız muhtarlığın bizde kalmasını istedi. Eşim Sema Hanım'ın bu işi benden daha iyi yapacağına inandım ve aday gösterdik. Halkımız da arkamızda durdu ve Sema Hanım muhtar seçildi." ifadelerini kullandı.

Sema Can, görev süresince kadınlara yönelik projelere ağırlık vereceğini ve mahalle sakinlerinin taleplerine kulak vereceğini belirtti. İlk 3 ayında kadınlara yönelik halk pazarı projesiyle büyük beğeni kazanan Can, gelecekte daha birçok projeyi hayata geçireceğini söyledi.

Bu örnek bayrak değişimi, Yıldızlı Mahallesi'nde sıcak bir destek ortamı yaratırken, muhtar Sema Can ve Ufuk Can, mahallelerine en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: İHA