Mesut İskenderoğlu, genel başkan Asmalı’ya Trabzon’daki iş dünyasının en büyük sıkıntısının kayıt dışılık olduğunu ileterek, “Kentte hiç kayıt altında olmayan işletmeler var” dedi.

Genel başkan Mahmut Asmalı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le yaptığı görüşmeden bahsederek, yeni vergi reformunu masaya yatırdıklarını belirtti. Asmalı, “Böyle kısa bir sürede yapılacak değişiklikler neticesinde alınacak kararlar toplumsal tepki çekebilir. Çünkü vergi, sadece ekonomik bir zorunluluk değil, aynı zamanda toplumsal bir sözleşmedir. Bu sözleşmenin doğru anlaşılması ve uygulanması, toplumun bütün kesimlerini etkileyen hayati bir unsurdur. Vergi sistemi, toplumun ekonomik ve sosyal yapısının bir yansımasıdır. Toplumlarda vergi ödeme eğilimleri, sadece ekonomik güce değil, aynı zamanda kültürel değerlere de dayanır. Birçok insan için vergi, devletle olan ilişkinin en somut göstergesidir. Bu ilişkinin sağlam temellere dayanması için adalet ve güvenin tesis edilmesi şarttır. Vergi yasalarının sürekli olarak değiştirilmesi, toplumsal güveni zedeler. Vergi sisteminde yapılan sürekli değişiklikler, mükelleflerin devletle olan ilişkilerinde belirsizlik ve güvensizlik yaratır. Mükelleflerin sürekli değişen vergi politikaları yüzünden geleceğini planlayamaması, ekonomik belirsizlik yaratır. Vergi yasalarının sık sık değiştirilmesi yerine, toplumsal uzlaşmayla belirlenen, uzun vadeli ve sürdürülebilir politikalar oluşturulmalıdır. Bu hem vergi uyumunu artıracak hem de toplumsal güveni pekiştirecektir” dedi.

IBAN’ı olanlar hemen kontrol etsin! Dolandırıcılar paranızı böyle çekiyor IBAN’ı olanlar hemen kontrol etsin! Dolandırıcılar paranızı böyle çekiyor

MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Mesut İskenderoğlu, genel başkan Asmalı’ya bilgilendirmeleri ve destekleri için teşekkür etti.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU