UMKE, Kafkasör Yaylası’nda Yeni Gönüllülerini Eğitti: 23 Sağlık Personeli UMKE Ekibine Katıldı UMKE, Kafkasör Yaylası’nda Yeni Gönüllülerini Eğitti: 23 Sağlık Personeli UMKE Ekibine Katıldı

Nesli tükenmekte olan ve yumurtalarının yaban mersininin meyvelerine benzemesinden dolayı 'Mersin balığı' olarak adlandırılan bu özel balık türü, Ordu'da dalış eğitmeni ve su altı fotoğrafçısı tarafından görüntülendi. Suyun 10 metre derinliklerinde kaydedilen görüntülerin uzmanlara gönderilmesi üzerine, çok sayıda kişi balığı gözlemlemek için bölgede dalış yapmak istiyor.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Dalış Eğitmeni ve Su Altı Fotoğrafçısı Hakan Güney, yaklaşık 30 santimetre uzunluğundaki yavru Mersin balığını görüntülemeyi başardı. Güney, “Denize ve Karadeniz'e gönül vermiş birisi olarak su altındaki çalışmalarımıza devam ediyoruz. O gün biraz dalgalıydı, 2 yıldız ve üzeri olan dalgıçlarımız ile birlikte denize daldık. 10 metre derinlikte dalış yaparken Mersin balığı karşımıza çıktı. Normalde Mersin balıkları 1 buçuk ile 2 buçuk metre arasında oluyor. Nesli tükenmekte olan bir canlı. Bildiğimiz kadarıyla üniversiteler bunların yavrularını getirip, bölgelerde bırakıyor ve çoğalmasını sağlıyorlar. Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize bölgeleri bu hayvanlar için çok iyi. Tatlı su bağlantılarına, dere ve çay ağızlarına gelip burada üremeler yapıyorlar,” dedi.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA