Nisan Ayı Merkez Bankası Faiz Kararı: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, 25 Nisan Perşembe günü toplandı ve saat 14.00'te faiz kararını açıkladı.

Geçen Ayın Durumu: Mart ayında TCMB, politika faizini yüzde 45'ten 500 baz puanlık artışla yüzde 50'ye yükseltmişti.

Maaşlar 60 bini geçti: Patronlar bu işi yapacak eleman arayışına düştü Maaşlar 60 bini geçti: Patronlar bu işi yapacak eleman arayışına düştü

Beklentiler ve Anket Sonuçları: AA Finans'ın anketine göre, 16 ekonomistin katılımıyla yapılan değerlendirmede, ekonomistlerin politika faizi için medyan beklentisi yüzde 50 seviyesindeydi. Ancak beklentiler, yüzde 50 ile yüzde 55 arasında dağılım gösteriyordu.

Yıl Sonu Beklentileri: Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı yüzde 45 olarak belirlendi.

Yabancı Uzmanların Görüşleri: Bazı yabancı uzmanlar, TCMB'nin politika faizini sabit bırakacağını tahmin ederken, bazıları ise iletişim ve piyasa koşullarına bağlı olarak faizlerin sabit bırakılacağı öngörüsünde bulundu.

Enflasyon ve Liranın Durumu: Nisan ayına ilişkin enflasyon verileri 3 Mayıs'ta açıklanacağı için fiyat dinamiklerindeki iyimser eğilimin teyit edilmesi bekleniyor. Liranın döviz karşısındaki performansı ise ikinci ve üçüncü çeyrekte güçlenmesi bekleniyor.

Yıl Sonu Politika Faizi Beklentisi: Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentisi yüzde 45 olarak belirlendi.


Bu gelişmeler ışığında, piyasalar TCMB'nin açıklayacağı faiz kararını ve bankanın geleceğe yönelik politika duruşunu yakından takip ediyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU