Mikel'in açıklamalarına göre, Mourinho'yu Türk taraftarlar konusunda uyardığı ve özellikle Trabzonspor taraftarlarının tutkusuyla ilgili dikkat çekici değerlendirmelerde bulunduğu görüldü.

Nijeryalı futbolcu, Mourinho ile ilgili olarak, "Oyunları kazandığınızda sizi sevecekler, size her şeyi verecekler. Ancak Premier Lig veya İtalyan ligine göre çok daha tutkulu ve coşkulu bir taraftar kitlesiyle karşılaşacaksınız" dedi. Özellikle Trabzonspor taraftarlarını öven Mikel, "Futbolla yaşıyorlar, nefes alıyorlar, futbolla besleniyorlar" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Mikel, Türk taraftarların tutumlarıyla ilgili olarak, "Sizi sevecekler, kim olursanız olun, size zaman tanıyacaklar ama kazanmazsanız ya da işler yolunda gitmezse, size çok hızlı bir şekilde tepki gösterebilirler" şeklinde uyarılarda bulundu.

Obi Mikel, 2019 yılında Trabzonspor'a transfer olduğunda takımın iyi gittiğini ancak COVID-19 pandemisi nedeniyle kulüpten ayrıldığını hatırlattı. Middlesbrough'dan transfer olan Mikel, kısa süreli Trabzonspor kariyerinde bordo-mavili taraftarların tutkusunu yakından deneyimleme şansı buldu.

Sonuç olarak, Mikel'in Mourinho ve Türk futbolseverlerle ilgili samimi değerlendirmeleri, Trabzonspor taraftarlarını bir kez daha futbolun kalbindeki tutkularıyla anımsattı.

Muhabir: AYŞE SANCAK