OECD (Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü) tarafından açıklanan Haziran 2024 verilerine göre, Türkiye yüzde 89.8 enerji enflasyonu ile dünya genelinde en yüksek orana sahip ülke olarak dikkat çekiyor. Türkiye’yi yüzde 18.3 ile Kolombiya ve yüzde 15.1 ile Belçika takip ediyor.

CHP milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, enerji fiyatlarındaki artışın devam edeceğine işaret ederek, "Mayıs ayında meskenlere uygulanan 25 metreküplük bedava doğalgaz uygulamasının sona ermesi ve 1 Ağustos'ta doğalgaz bedeline yapılan yüzde 38’lik zam, önümüzdeki aylarda faturalarda yüzde 25'lik bir artışa neden olacak. Ayrıca, geçen ay elektriğe de yüzde 38 zam yapıldı. Türkiye, enerji fiyatlarında dünyadan ayrışmaya devam edecek," ifadelerini kullandı.

Memurlar İçin Ocak Ayında Zam Zili Çalıyor! Maaşlar Artıyor Memurlar İçin Ocak Ayında Zam Zili Çalıyor! Maaşlar Artıyor

OECD raporuna göre, Türkiye’yi takip eden ülkeler arasında Şili yüzde 10.7, Danimarka yüzde 10, Yeni Zelanda yüzde 9.2, Japonya yüzde 7.7, Meksika yüzde 6.3 ve İspanya yüzde 6.1 oranlarında enerji enflasyonu yaşıyor. Almanya, ABD, İtalya ve İngiltere ise enerji enflasyonu oranlarında eksilere düşerek farklı bir tablo çiziyor. OECD ortalaması yüzde 2.3, Avrupa ortalaması ise sadece yüzde 0.2 olarak kaydedildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ