Grip Aşısının Önemi

Başhekim Uysal, grip aşısının grip hastalığını önlemede ve hastalığın yayılmasını sınırlandırmada kritik bir rol oynadığını belirtti. "Grip, zatürre, orta kulak iltihabı ve menenjit gibi ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Grip aşısı, bu tür komplikasyonları önleyerek hastaneye yatışları ve ek hastalıkları da azaltmaktadır" dedi. Ayrıca grip virüsünün her yıl kendini yenilediğini ve aşı içeriğinin de bu doğrultuda değiştiğini ifade etti.

Kimler Grip Aşısı Olmalı?

Uysal, grip aşısının özellikle 65 yaş üstü bireyler, diyabet, astım, KOAH, kalp-damar sistemi hastalığı ve kanser gibi kronik hastalıklara sahip olanlar için önerildiğini belirtti. Ayrıca 6 ay-2 yaş arası çocuklar, sağlık çalışanları, kreş ve huzurevi personelinin de aşı olması gerektiğini söyledi. Ancak 6 aylıktan küçük bebekler, hamileliğin ilk 3 ayında olanlar ve ciddi yumurta alerjisi olan kişilerin grip aşısı yaptırmaması gerektiğini vurguladı.

Plastik Cerrah Uyardı: "Çene Bozukluğu, Akran Zorbalığına Neden Oluyor" Plastik Cerrah Uyardı: "Çene Bozukluğu, Akran Zorbalığına Neden Oluyor"

Grip Aşısı Ne Zaman Yapılmalı?

Grip aşısı için en uygun zamanın Eylül ortasından Kasım ortasına kadar olan dönem olduğunu belirten Uysal, kış aylarında da aşının yapılabileceğini ekledi. Aşının etkisinin genellikle yapıldıktan 2 hafta sonra başladığını ifade ederek, 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşların grip aşısını eczanelerden kolaylıkla temin edebileceğini hatırlattı.

Muhabir: AYŞE SANCAK