Sel ve Heyelan Felaketleri

Başkan Kaya, konuşmasına sel ve heyelanların bölgeyi nasıl etkilediğini anlatarak başladı. Geçtiğimiz hafta Trabzon’un doğu ilçelerinde yoğun yağışların neden olduğu felaketler hakkında bilgi veren Kaya, “Birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı. Maddi anlamda büyük bir yük oluştu. Allah bu tür afetleri ülkemize yaşatmasın, ancak biz de gerekli tedbirleri almalıyız” diyerek afetin büyüklüğünü dile getirdi.

Ortahisar Belediyesi'nde Liyakat Tartışması: "Polemiklerin Büyüsü" Ortahisar Belediyesi'nde Liyakat Tartışması: "Polemiklerin Büyüsü"

Ortahisar’da Çöp Krizi

Kaya, Ortahisar ilçesinde yaşanan çöp döküm sorununa da dikkat çekerek, olayın sabote edilmeye çalışıldığını belirtti. Sel sonrası çöp aktarma istasyonundan çöplerin taşınamaması nedeniyle Ortahisar Belediyesi araçlarıyla çöpün yakma tesisine taşınmaya çalışıldığını açıkladı. Bu süreçte belediyenin, halkın tepkisiyle karşılaştığını söyleyen Kaya, "Çöp tesisinin bulunduğu Araklı’da kötü koku oluşuyor ve burası yaşanmaz hale geliyor. Vatandaşlar isyan etti, araçlarımızın önünü kestiler" dedi.

Geçici Çöp Alanı Kullanımı ve Ceza

Başkan Kaya, afet durumu nedeniyle çöp dökme işleminin geçici olarak Deliklitaş’taki bir alana yapıldığını belirtti. Bu alanın altının beton olduğunu ve dere yatağı bulunmadığını ifade eden Kaya, "Çöp suları dere yatağına sızamaz. Bizden önce de buraya çöp dökülmüştü" dedi. Ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, bu geçici çözüm nedeniyle Ortahisar Belediyesi’ne ceza kestiğini belirtti. Kaya, "Bu ceza Ortahisar halkına yazıldı. Afet nedeniyle birçok belediye benzer çözümler buldu, ama ceza bize verildi. 2 milyon 598 bin TL ceza kesildi. Hukuki hakkımızı sonuna kadar arayacağız" diye konuştu.

Muhabir: BİROL SANCAK