“BİR ÜNİTE KAN İLE BELKİ BİR HAYAT KURTARACAĞIZ”
Bütün vatandaşları kan bağışı kampanyasına destek olmaya çağıran Başkan Kaya, “Kıymetli vatandaşlarımız, Trabzon Kızılay Şubemizle birlikte Ortahisar Belediyesi olarak bugün bir kan bağışı kampanyası düzenledik. Bu kampanya kapsamında bizler de bu kampanyaya destek olmak için kan bağışında bulunuyoruz. Bir ünite kan bir insanın hayatını kurtarabilecek kadar değerli. Dolayısıyla her birimiz başımıza gelebilecek ummadık olaylar nedeniyle kana ihtiyaç duyabiliriz ya da bir yakınımız duyabilir. Bunu düşünerek kan bağışı kampanyalarına destek olalım. Bu çok insanî ve onurlu bir görev. Vereceğimiz bir ünite kan ile belki bir hayat kurtaracağız. Hepinizi bu kampanyaya desteğe bekliyorum.” ifadelerini kullandı. 


“SEFERBERLİK EDASIYLA YAKLAŞMALIYIZ”
Birçok insanın yapılan kan bağışları sayesinde sağlığına kavuştuğuna dikkati çeken Başkan Kaya, “Trafik kazası vb. acil durumlarda birçok insanın yapılan kan bağışlarıyla hayata tutunduğunu hiçbir zaman hatırımızdan çıkarmamalıyız. Bundan dolayı herkesi kan bağışında bulunmaya yönlendirmeliyiz. Terörle mücadele eden kolluk kuvvetlerimiz de zaman zaman bağışlanan bu kanları kullanıyor. Dolayısıyla bu işi bir seferberlik edasıyla ele almamız gerektiğini de vurgulamak istiyorum. Dünya'nın neresinde ihtiyaç sahibi birileri varsa 156 yıldır ayrım gözetmeksizin merhamet elini uzatan Türk Kızılay’ımızı da gayretli çalışmalarından ötürü tebrik ediyor, bu vesile ile tüm vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum” sözlerine yer verdi. 

’Küresel ölümlerin yüzde 24’ünün sebebi çevre kirliliği’ ’Küresel ölümlerin yüzde 24’ünün sebebi çevre kirliliği’


BİRÇOK ÇALIŞAN KAN BAĞIŞINDA BULUNDU
Belediye ana hizmet binası önünde gerçekleşen kan bağışı kampanyasına belediye çalışanları yoğun ilgi gösterdi. Genel sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kan vermeye elverişli olan belediye çalışanları gün boyunca kan bağışında bulundu.

Muhabir: AYŞE SANCAK