Son Başvuru Tarihi: 16 Ağustos

Etkinliğe katılmak isteyen öğrenciler için son başvuru tarihi 16 Ağustos olarak belirlendi. 17 Ağustos’ta ise başvuran öğrencilerle yüz yüze ön görüşme yapılacak ve uygun öğrenciler seçilecek. Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde düzenlenecek etkinlik, bütün sezon boyunca devam edecek.

Öğrencileri Kültür ve Sanat Faaliyetlerinin İçine Katmayı Önemsiyoruz

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, öğrencilerde tiyatro sanatıyla ilgili farkındalık oluşturmak, tiyatroyu sevdirmek ve yeteneği olan öğrencileri tiyatro sanatına kazandırmak amacıyla böyle bir etkinliğe imza attıklarını belirtti. Başkan Kaya, tiyatronun en önemli sanat dallarından biri olduğunu ve etkinliğin amacının tiyatroyu gençler arasında tanıtmak ve sevdirmek olduğunu dile getirdi.

Başkan Kaya'nın Açıklamaları:

Bölgenin Oksijen deposu olan limon suyu yaylasında anlamlı koleksiyon Bölgenin Oksijen deposu olan limon suyu yaylasında anlamlı koleksiyon

“Kültür Müdürlüğümüz bugüne kadar çok çeşitli kültür ve sanat etkinliğine imza attı. Kültür ve sanat kurslarımızdan yarışmalara, konferans ve panellere, bunların yanı sıra milli bayramlarımıza ve önemli günlerimize kadar halkımızda farkındalık oluşturacak çok farklı etkinlikler düzenliyoruz. ‘Cumhuriyet ve Atatürk’ konulu bir tiyatro oyunu çıkaracağız. Bu oyunda tiyatro sanatına ilgi duyan öğrencilerimizin oynamasını istiyoruz. Öğrencilerimize yönelik olarak yapacağımız bu etkinlik, tiyatroya ilgi duyan öğrencilerimizin kendi yeteneklerini fark etmeleri ve pekiştirmeleri için düzenlediğimiz bir etkinlik olacak. Öğrencilerimizi kültür ve sanat faaliyetlerinin içine katmayı, onların yeteneklerinden yararlanmayı ve kendilerinin yeteneklerini keşfetmelerini önemsiyoruz.”

Muhabir: TUNCAY UÇKUN