Ortahisar Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Yaz Spor Okulu’, Ortahisar Belediyesi Spor Kompleksi’nde açıldı. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı sona erdikten sonra çocukların yaz aylarında vakitlerini verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla başlatılan Yaz Spor Okulu’na 450 öğrenci katıldı.

Başkan Kaya’nın Açıklamaları

Başkan Ahmet Kaya, açılışta yaptığı konuşmada, çocukların yaz tatillerini internet ve cep telefonu alışkanlıklarından kurtularak sportif faaliyetlerle geçirmelerinin önemini vurguladı: “Trabzon bir spor kentidir ve gönlümüz istiyor ki, bütün çocuklarımız her branşta sporla meşgul olsunlar. Kötü alışkanlıklardan uzaklaşıp, arkadaşlarıyla futbol, basketbol, voleybol oynasınlar, yüzsünler.”

Şampiyon Sporcular Yetişecek

Spor Okulu’nda görev yapan hocaların alanında başarılı isimlerden oluştuğunu belirten Başkan Kaya, “Burada eğitim verecek hocalarımızın her biri alanında çok başarılı, şampiyonluklar yaşamış isimler. İnanıyorum ki, bu kadro içinden çok sayıda şampiyon sporcu çıkaracaklar.”

Fransa Penaltılarla Turladı! Yarı Finalde İspanya'nın Rakibi Oldu Fransa Penaltılarla Turladı! Yarı Finalde İspanya'nın Rakibi Oldu

Sekiz Farklı Branşta Eğitim

Yaz Spor Okulu’nda sekiz farklı branşta 18 profesyonel antrenör görev alacak. En fazla başvuru 250 öğrenciyle yüzme kursuna olurken, futbola 70, tekvandoya 50, boksa 25, hentbola 20, tenise 15, kick boksa 10 ve muay taiye ise 10 öğrenci kayıt yaptırdı. Kurslar 3 Temmuz-16 Ağustos tarihleri arasında düzenleniyor.

Editör: Birol Sancak