Eğitimde, organ bağışı ve nakli, beyin ölümü, bitkisel hayat gibi önemli konular ele alındı. Hemşire Filiz Cevher, organ naklinin, bir kişinin yaşamı sona erdikten sonra, tıbben hayatta olmayan organlarının başka hastalar için kullanılmasına izin verilmesi olarak tanımlandığını belirtti. Cevher, bağışı yapılabilecek organları böbrek, karaciğer, kalp, akciğer, pankreas ve kornea gibi hayati organlardan kas dokusu, kemik, deri, yüz, saçlı deri gibi daha az bilinen doku ve organlara kadar sıraladı.
Eğitimde ayrıca, organ bağışı için 18 yaşını doldurmuş herkesin başvurabileceği, bağışların ise İl Sağlık Müdürlüğü’nün organ bağış birimleri, hastaneler ve aile sağlığı merkezlerinde yapılabileceği vurgulandı. Beyin ölümü ile bitkisel hayat arasındaki farklar da açıklanarak, yalnızca beyin ölümü gerçekleşmiş ve ailesi onay vermiş kişilerin organlarının alınabileceği ifade edildi.
Organ bağışı hakkında toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla gerçekleştirilen eğitim, sonunda Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Alpaslan Özdemir, Hemşire Filiz Cevher’e teşekkür plaketi takdim etti.