Çevre Bakanlığı’ndan Ağır Ceza

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Trabzon Ortahisar Belediyesi'ne, 150 ton evsel çöpün Deliklitaş Çöp Aktarma İstasyonu önüne dökülmesi sebebiyle 2 milyon 598 bin liralık para cezası uyguladı. Denetimler sonrasında ortaya çıkan bu durum, halkın çevre kirliliğine olan tepkisini de artırmıştı.

Organize Bir Olay! CHP'li Başkan Bak’tan Ortahisar Belediyesi'ne destek Organize Bir Olay! CHP'li Başkan Bak’tan Ortahisar Belediyesi'ne destek

Başkan Ahmet Kaya’dan Açıklama: "Sahipsiz Bırakıldık"

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Ankara’dan direkt olarak ceza kesildiğini belirterek, kendilerine uyarı yapılmadığını ifade etti. Kaya, “Elimizden geleni yapmamıza rağmen sahipsiz bırakıldık,” diyerek, çöplerin taşınmasında kendilerinin sorumlu olmadığını, ancak çözüm üretmeye çalıştıklarını vurguladı.

Çöpler Toplanmaya Başladı

Ortahisar Belediyesi, bölgedeki çöpleri kaldırmak için harekete geçerken, vatandaşların ve çevrecilerin gözleri bu sürecin nasıl sonuçlanacağına çevrilmiş durumda. Başkan Kaya, çözüm için tüm adımların atıldığını ancak bu görevde yalnız bırakıldıklarını ifade etti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN