Serpil Akçay, "Baba Ocağı" Cumhuriyet Halk Partisi'ne Katıldı: İyi Parti'den CHP'ye Geçiş Yaptı Serpil Akçay, "Baba Ocağı" Cumhuriyet Halk Partisi'ne Katıldı: İyi Parti'den CHP'ye Geçiş Yaptı

KAVANOZ’DAN ÖNERİLER

AK Parti Grup Başkanvekili Zeki Kavanoz, söz alarak, “Rutin işler haricinde herhangi bir çalışmanın olmadığını görüyoruz. Kent Lokantası var. Onun da hizmete girdiğinde akıbetini göreceğiz. Yavuz Selim’de yapılacak stadyumla alakalı gündem geçiyor. Büyükşehir Belediyesinin yetki ve sorumluluğunda olan bir yer. Hem bizim projelerimizde Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’in takibindedir. Muhtarlık binalarının hemen hemen hepsi yapılmış. 16 bin 423 konut ve 2 bin 53 işyerinin kayıtlarda olmadığı gözüküyor. Ruhsat alımında sıkıntı yaşayan binalar ve kırsaldaki evler midir? Yoksa farklı bir oluşum mu var? Bu konuda bilgi alırsak memnun oluruz” diye konuştu. 

BİRAZ SABIR

Kavanoz’un açıklamaları üzerine Kaya, şunları söyledi: “2 aylık bir belediyeyiz. Ziyaretçi akını ilk günkü hızla devam ediyor. Talepler de var. ziyaretçi trafiğinden fırsat bulabildiğimiz ölçüde belediye hizmetlerine yoğunluk veriyoruz. Arkadaşlarımız işlerine devam ediyor. Ziyaretçilerimizden den memnunuz. 10 yıllık süreç ile 2 aylık süreç kıyaslanıyor. Hızlı işlerin başladığına şahit olacaksınız. Biraz sabredin.”

İŞ BİRLİĞİ YAPACAĞIZ

“Yavuz Selim’le ilgili sözümüz var. Amatör futbolun kalbi olan Yavuzselim’de seçilen maçların oynanmasını talep etmiştik. Büyükşehir’le iş birliği içinde eski günlerine kavuşturmayı istiyoruz. Bizden önce çok sayıda muhtarlık binası yapılmış. Çok teşekkür ediyorum. Yenicuma, Yeşilköy ve Çimenli ile bazı kırsal mahallerin binaları yok. Buralarda da hızlıca yapılıyor. Geçmişte yapılanları inkar etmiyoruz.”

VERİLERİ KARŞILAŞTIRDIK

“Emlak vergisi yatırmak için bir vatandaş geldi. ‘Başkanım, emlak vergisi yatırmaya geldim. Benden arsa vergisi aldınız. 5 katlı evde oturuyorum. Benden bina vergisi almanız lazım’ dedi. Ben de buradan yola çıkarak arkadaşlarımız ile durum değerlendirmesi yaptık. E belediyeye geçememişiz. Bir çok kayıt dışı var. bir çalışma yaptırdık. Tespitler yaptırdı. Tüm envanteri bir haftalık çalışma ile çıkardık. Verileri sistemimizdeki veriler ile karşılaştırdılar. Bu gerçek ortaya çıktı. Sistemi önce kayıt altına alacağız.”

Muhabir: BİROL SANCAK