Aydıntepe'de Hayvanlara Şap Aşısı! 2024 Sonbahar Aşılama Kampanyası Başladı! Aydıntepe'de Hayvanlara Şap Aşısı! 2024 Sonbahar Aşılama Kampanyası Başladı!

Başkan Kaya’dan Çocuklara Önemli Mesaj
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, öğrencilere seslenerek bedensel duruşun önemini vurguladı. “Çocuklarımız maalesef artık çok küçük yaşta ellerine telefon alıyorlar ve uzun saatler oyun oynuyorlar. Bu durum, gelişim sürecindeki çocuklarımızda duruş bozukluklarına neden oluyor” dedi. Kaya, çocukların daha sağlıklı bir gelişim göstermesi adına doğru duruş eğitimlerinin faydalı olacağını belirtti. Minik öğrencilere hitaben “Artık telefonları bir kenara bırakalım ve elimize kitaplarımızı alalım, hepinize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Eğitsel Oyunlarla Öğrenme Eğlenceli Hale Geliyor
Proje kapsamında öğrencilere doğru duruş teknikleriyle ilgili egzersizler yapıldığını ve bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirildiğini belirten Ortahisar Belediyesi Spor İşleri Müdürü Mustafa Uzunoğlu, “Minik yavrularımıza doğru duruş tekniklerini öğretmek çok önemli. Öğrencilerimiz sıkılmasın diye eğitsel oyunları etkinliklerimize ekleyerek egzersizleri daha keyifli hale getiriyoruz” dedi. Uzunoğlu, spor egzersizlerinin yararlarını anlamalarına yardımcı olduklarını ve bu bilgilerin ilerleyen yaşlarda da rehberlik edeceğini vurguladı.

Tüm Okullarda Uygulanacak Proje
Etkinlik sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler veriliyor. Müdür Mustafa Uzunoğlu, projenin Ortahisar ilçesindeki tüm ilkokullarda uygulanması için Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazı yazıldığını açıkladı. Talepte bulunan tüm ilkokullarda projenin yürütüleceği belirtilerek, çocukların sağlıklı gelişimlerine katkı sağlanacağı müjdelendi.

Muhabir: AYŞE SANCAK