KENT KİMLİĞİNE DİKKAT EDEREK ÇALIŞIYORUZ
Ortahisar Belediyesi’nin çalışmalarında Trabzon’un tarihi kent kimliğine dikkat ederek çalıştıklarını ifade eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Bu anlamda Trabzon’un tarihi sokaklarına özel çalışmalar yürütüyoruz. Arnavut kaldırımı da bu şehrin simgelerinden birisi, Ortahisar’ımızdaki tarihi sokaklarımıza Arnavut kaldırımı yapıyoruz. Yoğun yağış alan bölgelerde kullanımı yaygın olan ve Trabzon’un tarihi dokusuyla bütünleşen Arnavut Kaldırımı, Ortahisar sokaklarının daha estetik görünmesini sağlıyor. Ekiplerimiz, ilçemizin çeşitli noktalarında bu hassasiyetimize uygun şekilde çalışmalarını yürütüyor” dedi. 

Trabzon’da 70 Yaşındaki Salih Amca'nın Yol İsyanı: "Valizlerimizi Kızakla Çekiyoruz" Trabzon’da 70 Yaşındaki Salih Amca'nın Yol İsyanı: "Valizlerimizi Kızakla Çekiyoruz"



TARİHE DOKUYA GÖRE ÖZEL ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ 
Söz konusu çalışmayla ilgili değerlendirmede bulunan Fen İşleri Müdürü Fatma Hamzaçebioğlu, “Sadece Suriçi mevkiinde değil, Trabzon’umuzun dar sokaklarında yaptığımız yol çalışmalarında Arnavut kaldırımı kullanmaya özen gösteriyoruz. Burası tarihi ve turistik özelliği olan bir bölge, bu nedenle özel bir çalışma gerektiriyor. 800 metrekarelik bir alanda gerçekleştirilen Arnavut Kaldırımı taş çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte Suriçi mevkii tarihi görünümüne yeniden kavuşacak” diye konuştu.

Muhabir: BİROL SANCAK