Özel hastanelerde karşılaşılan yüksek faturalarla ilgili olarak, vatandaşların itiraz etme ve haksız yere alınan paraları geri alma hakkı bulunuyor. İşte başvurabileceğiniz yerler ve süreçler...

Özel hastanelerin, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen tedavi ve tetkik tarifelerine uyması gerekiyor. Eğer ödenen ilave ücretler, belirlenen tavan fiyatları aşıyorsa, vatandaşlar sosyal güvenlik il ve merkez müdürlükleri, ALO 170 ve CİMER üzerinden başvuruda bulunarak ödedikleri fazla ücreti geri alabiliyorlar.

Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Şube Müdürü Dr. Nurgül Karabekmez, hastanelerin tedaviye başlamadan önce hastayı alınacak ücretle ilgili bilgilendirmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, tedavi sürecinde alınan ek ücretlerin ve katılım paylarının hastanın görebileceği şekilde açıkça belirtilmesi zorunlu.

Turkcell’e Geleceğin Teknolojileri İçin Yeni Finansman Anlaşması Turkcell’e Geleceğin Teknolojileri İçin Yeni Finansman Anlaşması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, genel sağlık sigortası kapsamındaki vatandaşlardan belirlenen oranı aşan miktarda ilave ücret alan hastanelere bu miktarın 5 katı ceza uygulanacağını duyurdu. Bu nedenle, fahiş fiyatlarla karşılaşan vatandaşların haklarını aramaları ve bu süreci yakından takip etmeleri büyük önem taşıyor.

Paranızı geri almak ve haksızlığa karşı hakkınızı savunmak için, faturanızı dikkatlice inceleyin ve belirtilen yöntemlerle başvurunuzu yapın. Özel hastanelerin tarife dışı uygulamaları karşısında sessiz kalmayın, hakkınızı arayın!

Kaynak: MYNETHABER