TBMM’de kabul edilen sokak hayvanlarıyla ilgili yazdığım makaleye Trabzon’un sevilen ve saygın simalarından Nihat Adıgüzel hocamızdan bir cevap geldi. Eğitim camiasına uzun yıllar hizmet veren Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı ve Kızılay Genel Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunan Nihat Adıgüzel hocamızın her bir düşüncesi bizim için önemlidir.

Bizim için değerlidir

Onun için bu mesajını sizlerle paylaşmak istedim

“Sevgili Zihni Bey

 25 Temmuz’daki “Patili dostlar can-canlar” başlıklı yazınızı ger zaman olduğu gibi dikkatle okudum. Konu ile ilgili olarak; kamuoyunda tozun- dumana karıştığı bir dönemde başımızdan geçen bir olayı nakletmek isterim.

Trabzon’un Tabakhane caddesinde dededen kalma arsa iş hanımızda yönetici olarak görev yapmaktayım. Tabakhane kırkmerdivenler özellikle iş hanımıza dadanan başıboş bir sokak köpeği çeşitli zamanlarda arka arkaya birkaç kişiye saldırdı. Ve hastanelik etti. İlk bakışta her sokak köpeği gibi sevimli görünen bu hayvan ezan okunduğunda ulumaya başlıyor ve ezan bitinceye kadar devam ediyor son olarak yönetim odamızda Orhan Aydın’a saldıran ve hastanelik eden bu köpeğin barınağı aldırılması için Ortahisar Belediyemizin ilgili yetkililerini aradım. Köpeğin vakaların ilgili şahıs isimleriyle belirttim. Belediye veteriner müdürü beni aradı ve köpeği en kısa zamanda aldıracağını belirtti. Bütün bunlara rağmen köpek insanlara dehşet saçmaya devam etti.

Tabakhane camii karşısında ayakkabıcı esnafı Faruk beyi ısırıp hastanelik etmesi bardağı taşıran son damla oldu son defa veteriner müdürü Lütfü aydını aradım ve durumu ilettim. Köpek korku saçmaya hala devam ediyor. İş hanında mühendis, Gürkan bey iş hanından ayrılmayı düşündüğünü daha dün söyledi bana. Söz konusu bu gelişmelerden sonra telefonum çaldı açtığımda karşımda bir kadın “ulan

Nihat o köpeği bir daha şikâyet edersen seni öldürürüm…” şeklinde bir sürü hakaret ve tehditte bulundu. Veteriner müdürü Lütfü Aydın’a yukarıdaki mesajı gönderdim ancak cevap alamadım. Saygı ve sevgilerimle.” Nihat Adıgüzel

Nihat hocama duyarlılığı için teşekkür ediyorum.

Kaç zamandır aklımdadır, bir türlü fırsat bulamadım ama şimdi yeri gelmişken yazayım. Trabzon’da bu ve buna benzer çok sayıda şikâyet gelmesine rağmen maalesef gereği yapılmıyor.

Bize de benzer konularla ilgili şikâyetler gelmesine ve her şikâyeti defalarca da ilgili birimlere iletmemize rağmen ne yazık ki bir çözüm alamadık.

Özellikle KTÜ Sahil tesisleri civarında dolaşan bu zamana kadar iki kediyi boğarak telef eden, orada çalışan birini poposundan ısıran ağaca tırmandıran, hatta bazı insanların havuza atlamasına sebep olan o siyah-beyaz renkli Pitbull cinsi köpeği maalesef kimse o bölgeden uzaklaştıramamış.

Defalarca belediyeye bildirilmesine hatta CİMER’e şikâyet edilmesine rağmen alınamaması ne kadar büyük torpilli bir canlı olduğunu gösteriyor.

Ve o da arkasında bir dayısının olduğunu bildiği için de oraların hâkimi olarak efelik taslamaya devam ediyor.

“Bakın siz insanlar bir köpeği bile aldıramıyorsunuz” dercesine insanlara ve o bölgedeki canlılara saldırmaya zarar vermeye devam ediyor.

Şikayet eden çok ancak siyah-beyaz benekli dostumuzu oradan almaya kimsenin gücü yetmiyor demek ki gerçekten arkasında bir dayısı var.

Alın da itlaf edin demiyoruz, ıslah edin diyoruz

Alın da uyutun da demiyoruz

Ama çok sayıda patili dostların canını alırken, insanların canını acıtmaya devam ederken, insanları ağaca tırmandırırken, havuza atarken, denize sokarken öyle elini kolunu sallaya sallaya dolaşmasına da izin vermeyin.

Alın sahiplendirin, alın barınağa yerleştirin.

Ama yok

Köpek bile bildiğini okuyor

Demek ki o kadar yasa boşuna çıkarılmış.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve milletvekillerinin emeğine yazık etmeyin

Bir köpeğe dahi sözün geçirilemediği bir dünyada biz mi acımasızız yoksa sorumsuz mu davranıyoruz bilemedim?

Sevgili Lütfü müdürüm siyah-beyaz benekliyi, sokak kabadayısını alın oradan alın.