Çiftçiler acele etsin! Destek ödemesinde son 24 saat Çiftçiler acele etsin! Destek ödemesinde son 24 saat

Rekabet Kurulu, Tetra Laval Holding & Finance SA ve Tetra Pak Paketleme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında yürüttüğü soruşturmayı sonuçlandırdı. Kurul, bu iki firmaya toplam 130.889.523,70 TL idari para cezası verilmesine karar verdi.

Yapılan açıklamada, Tetra Pak ve Tetra Laval Holding'in, aseptik sıvı gıda karton ambalaj dolum makinesi üretimi ve satışı ile aseptik sıvı gıda karton ambalaj üretimi ve satışı pazarlarında hakim durumda olduğu belirtildi. Kurul, bu firmaların tescil ettirdikleri 3D aseptik prizma şekil marka ve tasarım başvuruları ile birlikte değerlendirme aşamasında bulunan diğer 3D marka başvuruları ve eylemleri aracılığıyla hakim durumlarını kötüye kullanarak 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğini tespit etti.

Bu ihlal nedeniyle Tetra Pak Türkiye ve Tetra Laval Holding'e müteselsilen 130,9 milyon TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Ayrıca, bu ekonomik bütünlüğün gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 30 gün içinde, soruşturma konusu mevcut marka ve tasarım haklarından vazgeçmesi ve değerlendirme aşamasındaki 3D marka başvurularını geri çekmesi gerektiği belirtildi.

Kararın uygulanması ve gerekli adımların atılması için firmalara 30 gün süre tanındı. Bu ceza, Rekabet Kurulu'nun pazar hakimiyetinin kötüye kullanılmasına karşı kararlı duruşunu bir kez daha gösterdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ