Karadeniz'de Sağanak Yağış Uyarısı

Türk Aile Yapısını Güçlü Kılacağız: MHP Trabzon Kadın Teşkilatları Ankara’daki Çalıştayda Öne Çıktı Türk Aile Yapısını Güçlü Kılacağız: MHP Trabzon Kadın Teşkilatları Ankara’daki Çalıştayda Öne Çıktı

MGM'nin son değerlendirmelerine göre, Sinop, Samsun ve Ordu çevreleri ile Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimlerinde kısa süreli ve yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde gök gürültülü sağanak yağışların özellikle akşam saatlerinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Trabzonda ise Sıcaklık 23°C, 29°C – Parçalı bulutlu, yarın öğleden sonra iç ve yüksek kesimleri kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı.

Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üstünde

Güney ve batı kesimlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. İzmir’de termometrelerin 37°C, Manisa’da ise 41°C’yi göstermesi öngörülüyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise Diyarbakır’da sıcaklıkların 42°C’ye kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden esmesi beklenen kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar için risk oluşturabilir. MGM, bu bölgelerde yaşayanların dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıda bulundu.

Özellikle Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Yüksek Sıcaklıklar: Sıcaklıkların 40 derecenin üstüne çıkacağı bölgelerde vatandaşların dikkatli olması ve serin kalmaya çalışması önemlidir.
Nem Oranının Artışı: Yüksek nem oranı ile birlikte sıcaklıkların daha bunaltıcı hale gelmesi bekleniyor.
Kuraklık Tehlikesi: Uzun süreli yüksek sıcaklıklar kuraklık tehlikesini artırabilir.
Kuvvetli Rüzgar: Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında beklenen kuvvetli rüzgar, bu bölgelerde yaşayanlar için risk oluşturabilir.
Vatandaşların, MGM’nin uyarılarını dikkate alarak gerekli önlemleri almaları ve dikkatli olmaları önemle tavsiye edilmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ