Kadınların beklediği ürün BİM’e 99 liraya geldi! Resmen sıra olacak Kadınların beklediği ürün BİM’e 99 liraya geldi! Resmen sıra olacak

Havalimanı açılmadan önce uçakla seyahat etmek için Trabzon’u kullanmak zorunda kalan yöre halkı, hem zaman hem de ulaşımın uzak olması nedeniyle zorluk yaşıyordu. Havalimanının açılmasıyla birlikte Rizeliler rahat bir nefes aldı. Turizm açısından da büyük katkı sağlayan Rize-Artvin Havalimanı, Rizeliler’den tam not aldı.

Havalimanının Rize tarihinin en büyük yatırımı olduğunu belirten 20 yıllık turizmci İhsan Bilgili, “Havalimanı Rize tarihinin en büyük yatırımı. Beğenen ve beğenmeyen oluyor. Kesinlikle Rize tarihinin en büyük yatırımı. Şu anda yatırımın pek karşılığı olmuyor. O da nüfustan kaynaklanıyor. Zamanla da ister istemez karşılık alacaktır. Çünkü bölgenin belli bir potansiyeli var. Bu potansiyel bazı sezonlar kendini gösteriyor ve zamanla artacaktır. Özellikle yurt dışından gelecek olanlardan. Yurt dışı gelişi şu an az olduğu için bir karşılığı gözükmüyor. Havalimanı Rize'de yapılmasaydı, Rize’nin tarihinde havalimanı görmesi zor olacaktı. Yurtdışından Trabzon’a gelen turistler Rize’yi bilmiyorlar. Bilenler de Trabzon’a bağlı biliyor. Bunu aşmak lazım” dedi.

Rize-Artvin Havalimanı'nın açılmasıyla birlikte bölge halkının ulaşım sorunları büyük ölçüde çözülmüş oldu. Havalimanı, turizm potansiyelini artırarak bölge ekonomisine de önemli katkılar sağlıyor.

Editör: Birol Sancak