Saldırının Ardından Tepkiler Büyüyor

Rize'de yeni açılan Burger King’in açılışı sırasında “Kahrolsun İsrail” dediği için on kişinin yumruklu saldırısına uğrayan ve burnu kırılan Artvin Çoruh Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam’a yönelik şiddet büyük tepki çekti. Artvin Yusufeli’li olan Dr. Sağlam’a yönelik bu saldırı, toplumda infial yarattı.

Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı’ndan Sert Tepki

Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi, yaşanan bu olay karşısında sessiz kalmadı ve şiddetle kınadı. Külekçi, "Bunun adı tam bir vahşet. Öğretim üyesi hocamıza geçmiş olsun. Çok üzücü bir durum. Ne zamandan beri bu topraklarda 'Kahrolsun İsrail' demek suç oldu? Filistin'e zulüm eden, 55 bine yakın insanı katleden, soykırım yapan ve bebekleri öldüren İsrail'i Allah kahrı perişan eylesin" ifadelerini kullandı.

Samsun’da sıcak sonbahar Samsun’da sıcak sonbahar

Hemşehrilerinden Sağlam’a Destek

Dr. Kemal Sağlam’ın yaşadığı bu vahim olay karşısında, hemşehrileri ve akademik çevreler de Sağlam’a destek mesajları yağdırıyor. Özellikle sosyal medyada, saldırıya yönelik nefret dolu yorumlar artarken, bu tür şiddet olaylarının kabul edilemez olduğu vurgulanıyor. Sağlam’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, saldırıyı gerçekleştirenlerin cezalandırılması için çağrılar yapılıyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU