Bu süreçte mühendis, fizikçi ve matematikçilerden yardım aldı. Proje aşamasında eşinin tepkilerine rağmen çalışmalarına devam eden Çelik, 6 yıllık zorlu bir inşaat sürecinin sonunda hayalini kurduğu evi tamamladı.


Ev Yaparken Hastanelik Oldu


38 yaşındaki Cihat Çelik, inşaat sürecinde karşılaştığı zorluklardan ve geçirdiği kazalardan bahsetti. Çevresindeki komşularının inancını kaybetmesine rağmen, Çelik her boş vaktinde evi yapmak için çabaladı. İnşaat sırasında devrilen vincin çarpması sonucu kafatasında çatlak ve boynunda kırık meydana geldi. Hastanede kaldığı sürede bile projeyi düşünmeye devam eden Çelik, azmi sayesinde inşaatı tamamladı. Şimdi ailesiyle birlikte Derebaşı köyündeki 70 metrekarelik 2+1 evinde huzurla vakit geçiriyor.


“İnşaat Süreci Zorlu Geçti”


Cihat Çelik, inşaat sürecinin kendisi ve ailesi için ne kadar zorlu geçtiğini ifade ederek, “Bu yapının 9 senelik bir mazisi var. Bunun 3 senesi proje aşamasıydı. Direk uzun olunca her şeyi hesaplamak zorundasın. Birçok aşamayı zor atlattık. Mühendis, fizikçi ve matematikçi arkadaşlardan yardım aldık. Sonrasında bunun olabileceğine karar verdik ve başladık. Bu proje 6 yıl sürdü. Direğin sağlamlığı merak ediliyor. Normalde 30 ton çekebilecek bir halde. İçini çelik bariyerlerle döşedik ve beton doldurduk. Şu anda 300 bin tona kadar ağırlık taşıyabilir. Sağlamlığından en ufak bir şüphemiz yok” dedi.

Trabzon’da Şok Su Kesintisi! O İlçelerde Saatlerce Su Yok Trabzon’da Şok Su Kesintisi! O İlçelerde Saatlerce Su Yok


“Hiç Bize Vakit Ayıramadı”


Çelik'in eşi Asya Çelik, inşaat sürecinde eşinin kendilerine vakit ayıramadığını belirterek, “İlk duyduğumda çok karşı çıktım. Tehlikeli olabileceğini düşündüm. Bir de maliyet açısından istemedim ama beni dinlemedi. Her Pazar günü buradaydı, bazen akşamları bile buraya geldi. Bize pek vakit ayıramadı. Bittiğinde de biraz isteksiz geldim ama şu anda keyifli vakit geçiriyoruz” dedi.


“Bu Arada Çok Hastanelerde Uğraştık”


Çelik'in annesi Fatma Çelik, oğlunun çocukluğundan beri projeler yapmaya meraklı olduğunu belirterek, “Çocukluğundan beri hayali buydu. Küçük küçük başlamıştı. Hatta uçmak için de bir şeyler yapmıştı. Çok projeleri vardı. Allah'a çok şükür yaptı. Bu arada çok hastanelerde uğraştık” dedi.


Cihat Çelik’in azmi ve kararlılığı, birçok engeli aşarak hayalini gerçekleştirmesini sağladı. Şimdi ailesiyle birlikte bu benzersiz evin tadını çıkarıyor.

Kaynak: İHA