Gümüşhane merkez ArzularKabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış ile yaptığımız sohbette, başkan Tanış, son 5 yılda beldeye yaptığı hizmetlerden bahsetti.

Tanış, “Beldemize beş yıl aralıksız hizmet ettim. Gücümüzün 100 katı çalıştım. Seçimde de vatandaş çalışanın hakkını verdi” dedi.

Gümüşhane Huzura Kavuştu

31 Mart yerel seçim sürecinde beldesinde seçimle ilgili hiçbir kaygıya kapılmayan Tanış, saha çalışmalarında Gümüşhane’ye ağırlık verdi. “Gümüşhane belediyesini üretken belediyecilikle buluşturduk” diyen Tanış, Gümüşhane’nin huzurla buluştuğunu belirtti.

İnancımız Tam

Tanış, “Gümüşhane merkeze seçim dönemi çok önem verdim. Milliyetçi Hareket Partisi adayı Vedat Soner Başer'e açık çalıştık. Sahalarda koşturduk ve seçimi kazandık. Şu anda ilimizde huzur hakim. Gümüşhane’de seçimi kazanacağımıza çok inanıyordum. Halkımızdan önceki yönetime çok fazla tepki vardı. Kolay bir seçim oldu” diye konuştu.

İttifaksız Kazandık

Tanış, Arzularkabaköy’de seçimle ilgili bir endişesi olmadığını belirterek, “İlk dönemde çok çalıştık. MHP'nin marka değeri üretken belediyeciliği ilke edinerek çalıştık. Halkımıza hizmet ettik. İttifaksız girdiğimiz seçimde yüzde 79 oranında oy aldık” ifadesini kullandı.

Bahçe Ekmek Sizden, Destek Vermek Bizden

Tanış, belediye olarak tarımı her zaman desteklediklerini belirterek, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren başlattığımız bir uygulama olan ‘Bahçe ekmek sizden, destek vermek bizden’ projemizi bu yılda hemşehrilerimize ulaştırdık. Bu kapsamda organik gübre desteğimiz sadece önümüzdeki günlerde değil, önümüzdeki yıllarda da devam edecektir. Vatandaşlarımıza ne vaat ettiysek yapmaya özen gösteriyoruz. Beldemiz bir tarım merkezi haline gelecektir” dedi.

Görevden Alındı

Ülkü Ocakları eski genel başkanı Sinan Ateş ile ilgili değerlendirme yapan Tanış, “Sinan Ateş olayı MHP'ye operasyondur. MHP'ye yapılan operasyon Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhur İttifakına yapılan operasyondur. Devlet beyin tüm sözü bizim için değerlidir. Bu işin arkasında başka güçler olduğuna inanıyorum. Devletimizin her zaman yanında olacağız. Kimse devletten büyük değildir. Yalan ve iftiralar ile Milliyetçi Hareket Partisi’ni ve devletimizi kimse karalayamaz” dedi.

Yiğit Düştüğü Yerden Kalkar

Gümüşhanespor’un amatör lige düşmesini de değerlendiren Tanış, şu ifadelere yer verdi: “Gümüşhanespor başarısız yönetim neticesinde maalesef amatör kümeye kadar düşürüldü. Zor durumda her zaman Gümüşhanespor’umuzun yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Belediyeyi ligden düşürenler sporu da ligden düşürdüler. Ama ben inanıyorum Gümüşhanespor’umuz yeniden çıkacaktır. Yiğit düştüğü yerden kalkar. İnşallah iyi bir yönetimle Gümüşhane hak ettiği yere gelecektir.”

Türkler Yenilmez

Tanış, “Türkiye bize gururu yaşattı. Bizim onurumuz milli takımımız. Gürcistan maçı ile gururlandık. Portekiz maçında üzüldük. Ama Türkler yenilmez, eğilmez. Sonraki maçlarımızda galibiyetler ardı arkasına gelecektir. Buna yürekten inanıyorum” dedi.