Trabzon’un Akçaabat ilçesinin Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim göreve başlamasının 6. ayında TAKA Gazetesini Akçaabat Orta Mahalle de ağırladı.

TAKA gazetesi İcra Kurulu Başkanı Zeki Sancak, Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut, Genel Müdür Zihni Ağırman ile birlikte sabah kahvaltısı yapan ve sohbet eden Ekim, ‘Şefik beyin başkanlık dönemlerinden beri Akçaabat istikrarlı olarak büyüyor. Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyor, turizme, çevreye ve tarihi değerlere önem veriyoruz’ dedi.
İlçeye hizmet veren hayırseverlere ve sürekli desteğini gördükleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da unutmayan Ekim, sorularımıza şu cevapları verdi:

SADECE ORTA MAHALLEYE 20 BİN ZİYARETÇİ
TAKA
: Sayın başkanım öncelikle teşekkür ederiz. Turizmin merkez üssü Orta mahalledeyiz. Muhteşem bir manzara. Turizmde bu yıl Trabzon genelde umduğunu bulamadı. Akçaabat sezonu nasıl geçirdi?
OSMAN NURİ EKİM: Belli bir oranda düşüşü görüyoruz. Fakat önceki dönemlere göre Orta Mahallede bulunan Tarihi Timurcular Konağını ziyaret edenlerin sayısı 20 bin civarına ulaştı. Bu sadece bu konağı ziyaret edenlerin sayısıdır. Yukarıda ki bölgede bulunan konaklarımız otellerimiz ve müzemizi ilave dersek Akçaabat Trabzon’un turizmine önemli anlamda katkı sağlıyor.​​​​​​​

HIDIRNEBİ’DE HAREKETLİLİK GÖRECEĞİZ
TAKA
:Seçim öncesinde bir basın toplantınızda Hıdırnebi Yaylası Projesini tanıtmıştınız. Çok zor bir proje olarak görüyorum,turizm açısından bu projede bir mesafe kaydedebilecek miyiz?
OSMAN NURİ EKİM: İki hafta öncesinde Kültür TurizmBakanımız Mehmet Nuri Ersoy ve Ulaştırma Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğluburadaydı kendileriniHıdırnebi yaylasına götürüp gerekli bilgilendirmeleri sağladık. Geçen haftada bu konu ile ilgili Ankara’ya bir ziyaretimiz oldu. Belli bir aşamaya geldik ama sonuçlandıkça bir netice göreceğiz.  Otel alanı ihale edildi, müteahhit yakın zamanda başlayacak. Bunların hepsi başladığında o bölgede bir hareketlilik göreceğiz. 

HAYIRSEVERLERİMİZE SONSUZ TEŞEKKÜR 
TAKA
:Spor tesisi, müze anlamında önemli iş adamları ve hayırseverlerden hizmet alıyorsunuz. Bunlardan bahseder misiniz? 
OSMAN NURİ EKİM: Bu konuda işe öncülük eden Vakıfbank genel müdürümüze teşekkür ederim.Hayırseverimiz İbrahim Erdemoğlu’na da çok teşekkür ederim. İkisi bir lise, kulüp binası bunun yanında iki tane sentetik futbol sahası inşa ediyorlar. Yakın zamanda bu tesisler açılacak. Lisemiz şuanda öğrenci kabul edecek aşamaya geldi. Sebat Gençlik Spor kulüp binamızın da cepheleri bitti ve ince işçiliği kaldı. Sahalarımız hem amatör spor kulüplerine, hem de öğrencilere hizmet edecek.
 
KURUMLARDA SÜREKLİLİK ESASTIR
TAKA
:Akçaabat’ın imarı değişti, görünümü değişti, özellikle sizin döneminizde yapılan yatırımlar ile ilgili bilgi verir misiniz?
OSMAN NURİ EKİM: Bir kurumda süreklilik esastır, o kurumun içinden geliyorsanız bu işleri biliyorsunuzdur. Biz geçmişte projelendirdiğimiz işleri tabiki bu dönemde projelendirdiklerimiz var tamamını hayata geçiriyoruz. Örneklendirecek olursak, Yüzme Havuzu,Kültür Merkezi,Pulathane bulvarının devamı,Güney Çevre Yolu, özellikle önem verdiğimiz sahilin sürekliliğigibi işleri önemsiyoruz ve devam ettirmek için gayret gösteriyoruz. Bu dönem içerisinde şehrimizin önemli yatırımlarından olan merkez ilköğretim okulunun taşınması var. Sonrasında şehrin merkezi geniş bir alana sahip olacak. 

TRABZON’A BÜYÜK ORANDA KATKI SAĞLANIYOR
TAKA
:Güney Çevre Yolu Akçakale’den başladı,Akçaabat’a çok şey katacaktır. İlk etabı Akyazı tüneline bağlanacak, peki bundan sonra devamı sağlanacak mı?
OSMAN NURİ EKİM: Ben Akçaabat’la ilgili olan kısmı net olarak biliyorum. Fakat projenin devamlılığı var. Arsin tarafına kadar gidilecek. Akçaabat’la birlikte onaylanan veKarşıyaka’ya kadar devam eden bir kısım vardı. Muhtemelen Ulaştırma ve Altyapı bakanlığımız onu daha da ileriye doğru getirmiştir. Çünkü sağ olsun Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız hem ilçemize, hem Trabzon’a büyük oranda katkılar sunuyor. Çok teşekkür ediyoruz, bize önemli ölçüde destek veriyor. 
​​​​​​​
ÇEVRE KİRLİLİĞİ ALGISI DEĞİŞMELİ
TAKA
:Dünya için tehlikeli ve Karadeniz Bölgesini tehdit eden bir çevre kirliliği var. Siz de Çevre Mühendisisiniz, Akçaabat’ta özellikle bu yönde bir sıkıntı var mı?
OSMAN NURİ EKİM: İnsanların çevre kirliliği konusunda algısının değişmesi gerekiyor en basiti içilensigaranın izmaritinin çevreye atılması yada pikniğe gidildiğinde doğaya çöp bırakmak.Belediyenin görevi etraftaki çöpü toplamak değil, belediyenin görevi çöp konteynırındaki çöpü almak. Belediyeningörevi sokak süpürmekte değil ama biz maalesef süpürüyoruz. Bu hususun değişmesini düşünenlerdenim. Avrupa’da sokakları süpüren bir anlayış görmedim. İnsanlaryere çöp atmanın farklı bir saygısızlık olduğunu düşünüyor, bizimde böyle olmamız gerekiyor.

ŞİŞMİŞ PERSONEL YAPIMIZ YOK
TAKA
:Belediye’nin dönüşümünde maddi bir problem yaşıyor musunuz?
OSMAN NURİ EKİM: Maliyet disiplinimiz geçmişten geliyor ve biz bu disiplini koruyoruz.Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz, şişmiş bir personel yapımız yok. Bu şekilde hem mali disiplinden de kopmamış oluyoruz. Borçlanmıyoruz demiyorum, gerektiğinde borçlanıyoruz ama yalnızca gerektiğinde bunu yapıyoruz. İşimizi düzgün bir şekilde yönetiyoruz. 

İKİ KIZ BABASIYIM NARİN İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜM
TAKA
:Türkiye terörle mücadelede önemli bir yol kat etti. Hem Köprübaşılı şehidimiz Ömer Fatih Ayar ile ilgili hem de Diyarbakır’da aile içi şiddete kurban giden Narin Güran için neler söylemek istersiniz?
OSMAN NURİ EKİM: Şehidimize Allahtan rahmet, ailesine de sabırlar diliyorum. Askerlerimiz varsa bizler buradayız, onlar bizim için çok kıymetli. Terörle mücadele de önemli bir yol kat ettik. Bundan 10 sene önce şehit haberlerini çok daha fazla duyuyorduk, dilerim ki bundan sonra hiç duymayalım. Diyarbakır’da vahşice katledilen Narin Güran için çok üzgünüm. Ben 2 kız babasıyım.Narin’in yaşadığı caniliği kelimeler ile anlatamıyorum. O çocuk ne yaptı da, bu caniliği gördü, bunun açıklaması yok. Yapanın en ağır şartlarda cezalandırılmasını temenni ediyorum. Suçlu cezasını en ağır şekilde çeksin