Ak Parti Trabzon Beşikdüzü belediye başkan aday adayı Uğur Taş seçim çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu

Ak Parti Trabzon Beşikdüzü Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Taş, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Taş, Belediye başkan adayı gösterilmesi halinde AK Parti'nin Trabzon'daki 18'de 18 hedefine en büyük desteği Beşikdüzü'nde seçimi kazanarak kendisinin verebileceğini ifade etti.  Hem aday adaylığı, hem de yaptığı çalışmalar hakkında konuşan Taş, soruları yanıtladı. 

BEŞİKDÜZÜ İÇİN ADIM ATACAĞIZ

TAKA: neden aday oldunuz?

TAŞ: Neden aday olduk sorusunun cevabı aslında çok uzun.  İlçemiz adına, ilçe halkı adına, ilçemizin kardeş ilçeleri ile olan hizmet yarışı adına, ilçe merkezimiz ve köylerimiz adına çok şey söylemek gerekir.  O kadar atılacak adım varken atılmamış, yapılacak iş varken yapılmamış… Bir sorumluluk meselesi bu.  İlçemiz adına ben de varım demem meselesi bu.  Belediyecilik zor, siyaset zor iştir… İşinizden, eşinizden, ailenizden, dostlarınızdan ve kendinizden fedakarlık etmenizi, feragat etmenizi ister.  Biz de bu duygularla Beşikdüzü ilçemizi dünya markası bir ilçe haline getirme yolunda bir adım attık. Çünkü Beşikdüzü çok talihsiz bir 5 yıl geçirdi. Bir 5 yıla daha müsaade edilmemesi gerekir. Beşikdüzü’nün AK Parti belediyecilik anlayışını artık yaşaması gerekir. Beşikdüzü bunu hak ediyor. Bizler Beşikdüzü için yıllardır 34 mahallede, neredeyse tüm ailelerle temas eden bir kardeşiniz olarak Uğur Taş olarak, sizlere hizmet etmek için AK Parti Beşikdüzü belediye başkan aday adayı oldum. 

İLÇENİN HER YERİNE DOKUNACAĞIZ

TAKA: Nasıl bir Beşikdüzü hayal ediyorsunuz?

TAŞ: Bu ilçenin çocukları, gençleri için, çalışanları, yaşayanları, çiftçisi, memuru, işçisi için, yaşlısı emeklisi büyükleri için, misafirleri turistleri yatırımcıları için. 
Kısacası caddesi ile sokağıyla, kaldırımıyla, bahçesiyle, sahiliyle, yaylasıyla, eğlence alanlarıyla sosyal kültürel faaliyetleri ile eğitim faaliyetleri ile sivil toplum kuruluşları ile her kesimin kucaklaştığı Türkiye’nin marka ilçesi bir Beşikdüzü için yola çıktık.  Bir zamanlar İstanbul'u hatırlayın.  Nasıldı çöpleri ile susuzluğuyla, yollarıyla berbat, kokulu Boğazlarıyla gündeme geliyordu ve Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliği ile İstanbul bugün dünyanın parlayan yıldızı, en çok turist ağırlayan metropol şehirleri arasında yerini aldı.  İşte Trabzon’da biz Beşikdüzü'nü küçük İstanbul yapmak üzere kurguladığımız plan ve projelerimizle bu göreve talep olduk.  34 mahallede hizmet verdiğimiz insanlarımızı onların dualarını kendimize rehber edindik.  20 yıldır bu şehrin, bu ilçenin esnaflığını yapmış bir memur çocuğu olarak, esnaflık terbiyesini bilen disiplinini bilen ilçemizde Eğitim-Endüstriyel demir-Oto lastik ve devrettiğimiz bir kültür merkezi olmak üzere bir çok sektörde faaliyet gösterip istihdam sağlayan, şehrin tüm yaşayanları ile bir şekilde temas etmiş, gönlünde yer edinmiş bir kardeşiniz bir arkadaşınız Uğur Taş. 

BÜYÜK PROJELERLE GELİYORUZ

TAKA: Projelerinizden bahseder misiniz?

TAŞ: Projelerimizi hazırlıyoruz, özellikle ilçemizi marka ilçe yapacak önemli projelerimizin taslak çalışmaları tamamlanmak üzere.  Zaten sosyal medya hesabımızdan bir kaç hususta önemli plan projelerimizi halkımıza duyurduk. Duyurmadığımız üzerine çalıştığımız, adaylığımız veya adayımız netleşince açıklayıp partimize ve halkımıza sözümüz olarak teslim edeceğimiz  Çok güzel projelerimiz var.  İnanın AK Parti burada seçimi çok rahat bir şekilde alacaktır.  Çünkü Beşikdüzü insanının kantarı hassastır. Beşikdüzü halkı ilçesine gelecek hizmet uğruna yeri gelir parti ayrımı gözetmez. Bunu dün yaptı, yarın da yapacaktır.  Çünkü bizim için Beşikdüzü ilçemiz kişisel hesaplardan önde gelir.

GÜÇLÜ BAĞLARIMIZ VAR

TAKA: Seçimi kazanabileceğinize inanıyor musunuz?

TAŞ: İnanmadığımız bir yola çıkmayız, inanıyoruz… Bu ilçedeki geçmişimize, bu ilçedeki bağlarımıza, halkımızla olan güçlü bağımız inancımızı arttıran en önemli hususlar arasında. İlçe halkı vatandaşlarımız bizlerin bu işi yapacağına inanıyor ve güveniyor. Sadece partimiz AK Parti değil birçok kesim bu yola çıktığımız için bahtiyar.  Karşı partiler tarafından 'İyi ki sen çıktın yoksa elimiz varmazdı' diyenler var. Yapmazdım ama o ki sen çıkacaksın gözümü kapatıp sana oy vereceğim' diyen muhalefetten çok sayıda arkadaşımız, eşimiz dostumuz var. Tabii ki bu sandık bu bir seçim işi. Fakat ben biliyorum Beşikdüzü halkı doğru tercihi önüne koyduğunuzda mutlaka ilçesi adına en doğru kararı verir. 

GÖNÜLERDEYİZ

TAKA: Trabzon'da 18'de 18 olur mu?

TAŞ: Biz AK Parti teşkilatlarının oylaması sonrası onların gönlünde çok güzel bir yer edindiğimizi gördük.  Günlerdir Beşikdüzü ilçemizde geziyorum.  Halkımızın gönlündeki yerimi de gördüm. Birçok kardeşim 'Abi git bizimle vakit kaybetme biz zaten seni biliyoruz' diyor, duygulanıyorum.  Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Projelerimiz tamamen açıklandığında Beşikdüzü’nü bu kişi uçurur denilecek projeler ve hepsinin kaynakları da çalışılmış. Biz yetki istiyoruz hizmet etme yetkisi istiyoruz.  18.000 seçmen, 24.000’i bulan yaşayanı ile bu Beşikdüzü ilçesine muhteşem bir gelecek kazandırmak için Allah nasip ederse Beşikdüzü belediye başkan adayı olmak istiyoruz. AK Parti ve Cumhur İttifakımız Trabzon da 18’de 18 hedefini tutturmak arzusunda.  Ve bizler Beşikdüzü olarak hazırız bu hedefe ulaşma yolunda en büyük katkıyı vereceğimiz inanıyorum. 

TARTIŞMALAR GFERİ GETİRDİ

TAKA: Beşikdüzü diğer ilçelerden neden geri kaldı, siz bu şansızlığı kırabilecek misiniz? 

TAŞ: Beşikdüzü ilçemiz bugüne kadar hep tartışmaların ortasında kalmış, tartışmaktan hizmet alamamış…İhmal edilmiş… Birileri ilçemizde sadece konuşmuş, yanlış tercihler, yanlış yatırımlar ve yanlış seçimler yapılmış.  Bu ilçe çok güzel hizmetler alabilecek imkanları, arazi yapısı ve kalitesi yüksek bir insan kitlesine sahip.  Muhafazakarıyla, sosyal demokratıyla her görüşün kardeşçe yaşadığı bu ilçenin isteklerini talep etme noktasında birlik olma sorunu var. Büyükliman bölgesindeki ilçeler arasında talep ve ihtiyaçlarını edinemeyen Beşikdüzü‘nün topyekün 24.000'i aşan nüfusu ile istediğini alabilecek bir güç haline gelmesi bu birlikteliği sağlayacak bir kişinin yönetici gösterilmesinden geçer. Allah’a şükür bugün kapısını çalamayacağımız, iş yerimize, hanemize  buyur edemeyeceğimiz  kimse yoktur.  Ve ardımızda da hiç bir leke, hiç bir iddia ve şaibe yoktur.  Çünkü biz bu seviyeye çok şükür tırnaklarımızla, terbiyemizle, dürüstlüğümüzle geldik. Boğazımızdan haram lokma geçmedi. 
Namusumuzla her zaman devletinin, milletinin yanında olan, vergisini zamanında ödeyen çalıştırdığı kişinin alın teri kurumadan hakkını veren bir disiplin ile bu ilçede bir temel oluşturduk.  İşte bu bilinçle ve güvenle yola çıktık. 

HALKIN ÖNÜNDE ÖNÜMÜZÜ İLİKLEYECEĞİZ

TAKA: Nasıl bir belediye başkanlığı  düşünüyorsunuz?

TAŞ: Biz insanlara önünü ilikleten, insanları kapısında bekleten bir belediyecilik, belediye başkanlığı anlayışını kabul etmiyoruz.  Biz hizmet ettiği insanların önünde önünü ilikleyen, halkının kapısında bekleyen bir belediye başkanlığı arzuluyoruz. Kaynaklarını şeffaf, tedbirli, israftan uzak, halkın ve ilçenin yararına olacak bir şekilde kullanırken attığı her adımdan seçmeni bilgilendiren bir yöneticilik anlayışı ile ilerlemek istiyoruz. Kendi kendini idare etmenin yanında öz kaynaklar üretip ilçesine devletine daha fazla yük olmadan yatırımlar yapabilen bir belediyecilik anlayışı ile bu ilçeyi yönetmek istiyoruz. Bunları yapabilecek güce kabiliyete ve çevreye sahibiz.

BİR GAYRETLE YOLA ÇIKTIK

TAKA: Kendinizi şanslı görüyor musunuz?

TAŞ: Şanstan öte gayret önemli. Biz gayret ile yola çıktık. Emek ediyoruz. Biz varız diyoruz. Seçimi kazanabilecek bir muhabbete sahibiz bu ilçede.  Burada takdir vatandaşların Beşikdüzü halkının, burada taktir partimiz yöneticilerinin, burada takdir genel merkez yöneticilerimizin. Türkiye'ye siyaset nasıl yapılır, belediyecilik nasıl olur bunu öğreten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizlerle ilgili takdiri çok önemli.   Nasip olursa ve bu görev bize tebliğ edilirse, çok değil üç sene içinde herkesin dilinde güzel bir şekilde konuşulan Türkiye’de gıpta ile bakılan örnek alınan, adından söz edilen bir Beşikdüzü sözü veriyorum.