CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, TAKA Gazetesine yaptığı açıklamalarda yerel seçim süreci ve partinin geleceği hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Batmaz, planlı ve programlı bir seçim stratejisi ile ilk adım attıklarını CHP’nin güçlü örgüt yapısı ve sağlam projeleri ile seçim kampanyasına başladıklarını dile getirdi.

TAKA: Başkanım öncelikle seçimlerden gündeme başlamak istiyorum. 31 Mart seçimlerinde adayı ilk açıklayıp sahaya çıkan parti oldunuz. Ortahisar’da seçimi kazanacağınıza o dönemde inancınız nasıldı?

OYUNU GÜZEL KURGULADIK

HALUK BATMAZ: Seçim kurgumuzu 3 ayak üstüne oturtmuştuk. Tanınır, bilinir, sevilir bir aday, güçlü bir örgüt yapılanması ve güçlü projeler. Propaganda ayağının ekonomik yükünün çok ağır olduğunu biliyorduk. AK Parti belediyeleri ekonomik olarak bizden çok daha güçlüydüler. Yapmamız gereken de sahaya erken çıkmaktı. Oyunu bunun üzerine kurguladık ve bu oyunun doğru olduğunu gördük. Sonuçları ile beraber kurmuş olduğumuz kurguyla seçimi kazandık.

İNANCIMIZLA KAZANDIK

2023 eylül ayında ilk göreve geldiğimde ‘Sayın Ahmet Metin Genç, 6 ay daha koltuktasın, sonrasında halkın istediği CHP'li bir belediye başkanı koltuğa gelecek’ demiştim. O inanmışlıkla birlikte yola  çıktık. 100 yıllık bir partiyiz. Kurumsal bir yapımız var. Bugün iktidar olmazsak, yarın da iktidar olmazsak hep varız. İnancımızla birlikte seçimi aldık. Adayımız, örgütümüz, örgüt yapımızla el birliği ile işi başardık.

TAKA: Nasıl bir seçim dönemi yaşadınız?

ALIN TERİMİZLE KAZANDIK

HALUK BATMAZ: Zor bir seçim dönemiydi. Ekonomik bunalımlarla geçen bir dönemdi. Tekrardan bir kentin altını üzerine getirmek zorundayız. Onu yaptık. Karşımızda çok güçlü bir iktidar vardı. Tüm devlet imkanları ile bakanların, bakan olmayanların, uzaktan bakanların, büyükşehir belediye başkanı hepsinin müdahalesi vardı. Çok argüman kullandılar. Halkımız da hiç birine inanmadı. Alın terimizle, alnımızın akıyla süreci tamamladık.

TAKA: Ortahisar ilçe başkanlığı olarak çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

SAHAYI BIRAKMIYORUZ

HALUK BATMAZ: Kendi kongremiz bitti. Milletvekilimizi, seçilen il başkanımızı alarak saha çalışmaları yaptık. Esnafı dolaşarak, halkın yerel yönetimlere dahil hangi adayı istediği noktasında veri topladık. Sonrasında Ahmet Kaya başkanımız aday olarak seçim dönemini tamamladı. Şu anda da durmuyoruz. ‘Seçimi aldık, sadece belediyeye odaklanalım’ öyle bir motivasyonumuz yok. Yine sahalardayız. İki gün önce fındık bahçelerine girerek fındık üreticilerimizle bir araya geldik. Halkımızın sorunlarını dinledik, fındık üreticisinin sorunlarını dinledik. Kendim de bir fındık üreticisiyim. Maliyetlerin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Bir kilo fındığın maliyeti 167 TL’yi buldu. Maliyetin üzerine ne fiyat verilecekte bu halk ürününden para kazanacak. Halkımızla oturuyoruz. Hanelerine misafir oluyoruz. Motivasyonumuzla devam ediyoruz. Bir seçimi bitirdik. Oturalım mantığında değiliz. Seçimi bitirdik. Belediye kendi işini yapıyor. Projelerini yapacak, halka dokunacak. Biz iktidarın peşindeyiz. İşimiz bitti, rahatız mantığında değiliz.

TAKA: Sahada oluyorsunuz. Halk nasıl yaklaşıyor. En çok neden şikayet ediyor?

HALK SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR

HALUK BATMAZ: Halkımız en çok ekonomiden şikayetçi. Emekliler, asgari ücretliler perişan. Açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veriyorlar. İktidara yakın isimlere sorsan cafeler dolu diyorlar. ‘Turist’ geliyor. Onlar yiyor, bizim vatandaşımız bakıyor. Vatandaşımız yemek yiyebilmek için kent lokantasını bekliyor. Kent lokantasının açılış tarihini sabırsızlıkla bekliyor. Büyükşehir belediyesi çay fiyatını sosyal tesislerde 3 TL’ye düşürmüş. O da parkın yarısında karton bardakla içersen 3 TL. Orada da ayrım yapılmış. Önümüze geçmek için fiyatları düşürmüşler. Halkımız için güzel oldu. Bunun ilk adımını biz attık. Halkımızın yoksulluk sorunu var. Göçmen sorunu mu? Sığınmacı sorunu mu? Bu ayrımda da halkımızın sıkıntısı var. Güvenlik ve yaşayabilme sorunumuz var. Bunları göz ardı etmiyoruz.

TAKA: İş talepleri yoğun mu?

TALEPER ARTTI

HALUK BATMAZ: İş talepleri çok. Kentimizde yaşıyoruz. Yetki ve sorumluluk sahibi olunca talepler de artıyor. Yoksulluk bir tarafa, işsizlik çok daha bir tarafa. Kontrolden çıkmış bir işsizlikle karşı karşıyayız.

TAKA: Belediyeye dönecek olursak bazı uygulamalar çok eleştiri aldı. Örneğin imar ücretlerine yapılan zamlar, seyir terası yürüyüş yolunun ücretleri gibi bu konuda neler söylemek istersiniz?

HALUK BATMAZ: İmar uygulamaları ile alakalı Ortahisar Belediye Meclisinin tüm grupları bir araya gelerek ortak akılda buluştular. Yürüyüş yolu ile alakalı da ücretlendirileceğini AK Partili arkadaşlarımız da biliyor. Yürüyüş yolunun hemen altındaki ‘Kızlar Manastırı’ndan ücret alınıyor. Yukarıdaki yürüyüş yolundan alınmayacak. Sümela’da çok para veriliyor. Buradaki ücret 30 TL’dir. Belediye başkanımızın bazı projeleri var. Oradaki gelirin hangi alanlarda kullanılacağını belediye başkanımız Ahmet Kaya, halkımıza açıklayacaktır. Müjdesi olacaktır.

TAKA: Genel siyasetle alakalı size göre olası bir erken seçim olabilir mi?

GÖREVLERİMİ BIRAKIRIM

HALUK BATMAZ: Erken seçimi ön görüyorum. Çünkü bu sürdürülebilir bir yoksulluk değil. 10 bin TL emekli maaşı olmaz. AK Parti’nin 4 milletvekili, il başkanı, ilçe başkanı eğer 10 bin TL ile 15 gün sadece yemek yesin ben tüm görevlerimi bırakırım. Bu konuda da çok iddialıyım. Sürdürülebilir bir kriz değil. 1992 yılında çalışma hayatına başladık. 94 krizini yaşadım. 99 krizini gördüm. 2001 krizini gördüm. O krizler vurup geçti toparlanması rahat oldu. Bu kriz, süregelen bir kriz oldu. Kriz içerisinde yaşamayı öğrendik.

TAKA: Erken bir genel seçim veya 2028 yılı ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

KİŞİSEL İKBAL PEŞİNDE DEĞİLİM

HALUK BATMAZ: Haluk Batmaz olarak, doğru işler yapma gayreti içerisindeyim. Partimi doğru temsil ettiğim, partimin bayrağını yukarı taşıdığım müddetçe hiçbir makam mevki beklentisi içinde değilim. Partimizin yükseldiği yerde biz oradayız. Kişisel ikbal peşinde olmayacağız.

TAKA: Sizin siyasi hedefiniz var mı? Seçimlerde milletvekili adayı olmayı düşünüyor musunuz?

SİYASAL HEDEF KOYMAM

HALUK BATMAZ: İyi işler yapalım, doğru işler yapalım, partimizi ileri taşıyacak işler yapalım. Geleceğe dair siyasal hedef ve plan koymam. İnsan ömrü neye kadirdir bilemeyiz. Şartlar neyi gerektirirse o olur. Anı doğru yaşayıp, süregetirmek istiyorum. Seçime hazırlık yapma kaygım yok. Bugünü doğru yaşamak gayretindeyim.