Taka Gazetesi, Trabzonspor taraftarının nabzını yokladı ve Teknik Direktör Abdullah Avcı hakkındaki düşüncelerini ve gelecek sezon için kadro tercihlerini sordu. İşte cevaplar...

Taraftar 1: Geçen seneki yani bu seneki takım Abdullah Avcı'nın takımı değil. Onun için Abdullah Avcı'ya bir sezon daha imkan tanımak lazım. Diğer antrenörlerden daha üstün olduğunu tahmin ediyorum. Bazı yönlerden eksik olabilir ama bu sene eğer iyi bir kadro olursa, eminim ki yine başa doğru bir çıkışımız olacaktır diye düşünüyorum.

Soru: Peki Onuachu olmazsa hangi futbolcu?

Bizim için şahıslar önemli değil. Trabzonspor kalıcıdır, şahıslar gidicidir. Onun için Onuachu gider, başkası gelir ama kalması daha makul. Tabii maddi yönden ne isterler, ihtiyaç duyduğumuz için diğer kulüpler kiraladığımız grup biraz daha şu anda 15 milyon euro bonservis diyor diye düşünüyorum, yani o kadar da edeceğini tahmin etmiyorum.

Soru: Peki hangi futbolcuyu Trabzonspor'da görmek istersiniz?

Vallahi şimdi şöyle bir şey var, ben biraz katıyım o konuda. Koyu Trabzonsporluyum ya, diğer takımlara da saygım var. Yalnız şunu ifade etmek istiyorum, Trabzonspor'un bütün oyuncuları Trabzonlu olsun istiyorum. Yani ilk 11 hep Trabzonlu olsun, yabancı istemiyorum. Yani karşıyım. Bizim cevherlerimiz var ama tabii maddi yönden uçuk fiyatlar istediği için yabancılara eğilim veriyoruz diye düşünüyorum. Tabii Cardozo gibi bir topçu geldi gitti ama o da fazla bir uyum sağlamadı. Yani bizim bu Karadeniz'in havasına uyum sağlaması için ne diyeyim, böyle varoş yerlerden topçu almamız lazım. Çünkü görmüş topçular geliyor burada, burada sosyal faaliyet yok, akılları başka yerde. Ne oluyor? Kendini sahaya yansıtamıyor. Ondan sonra verdiğimiz paralar boşa gidiyor.


Taraftar 2: Vallahi çok güzel, çok güzel bir direktör. Devam etmelerinde fayda var. Sonuç olarak yani ikinci bir hocaya gittiğin zaman kurulu bir düzeni bozmuş olursun, sıkıntı yaratır. Şey var, bir tane neydi o, tuhaf ismi var, Yaremchuk diye bir topçu var. Ukraynalı, o olabilir, güzel topçu. Daha da onun seviyesinde bir topçu daha alabilirler. Sonuç itibariyle parası az olacak, aklı çok olacak, topçunun hayatı iyi olacak. Edin Visca olacak kadroda görmek isterim. Eski giden futbolculardan hiçbirini görmek istemem. Abdulkadir Ömür'ü hiç görmek istemem. Çünkü o Trabzonspor'un en iyi topçularından biriydi ama kişiliğini ve karakterini kaybetti. Bu, Trabzonspor'un camiasına faydalı bir topçu olma şansı yok, yani yaramaz. Sonuç itibariyle bu kadroya 5-6 tane top transfer ederlerse, sonuç itibariyle çok güzel bir sezonu iyi yerde bitirirler. Benim en çok beğendiğim futbolcu nedir? Alman, transfer ettiğimiz, Thomas Meunier. En çok sevdiğim topçulardan biri. Trabzon'da ayağı da sağlam, Türkiye'de dünya çapında çok değerli bir topçu. Trabzonspor'da olmasını ve devam etmesini isterim.


Taraftar 3:

Abdullah Avcı'nın başarılı olma şansı sıfır.

Soru: Kim gelmeli?

İleri geri, sağa sola, Fatih Tekke lazım. Fatih Tekke direkt gelmesi lazım. Fatih Tekke olmazsa, yerli bir topçu olsun, fark etmez. O kadar para Onuachu'ya verilmez.


Taraftar 4: Abdullah Avcı'yı ben başarılı görüyorum. Çok da iyi niyetli bir arkadaştır.


Taraftar 5: Vallahi Abdullah Avcı gidişatı, yani bence biraz şey gibi, hani iyi olacak gibi. Yani güzel de transferler yapacak gibi. İnşallah olur, inşallah gelirse güzel olacağını düşünüyorum. Bu konuda Onuachu olmazsa kim olmalı? Vallahi Onuachu olsun ya da olmasın, o ihtimali hiç düşünmedim. Olmazsa kim olabilir? Sörloth, keşke gelse. Sevdiğimiz bir futbolcu. Nwakaeme’yi kadroda görmek isterim tekrar. Sörloth neden olmasın?


Taraftar 6:

Soru: Bir dahaki sezonda sence kim geri gelsin diyelim ya da gelmesini istediğin kim var?

Sörloth. Golcüyü çok seviyorum.

Soru: Abdullah Avcı hakkında ne düşünüyorsun?

Yani burada konuşmak bilmiyorum ama takımda istemiyorum. Onun oyun tarzı bize göre değil bence.


Taraftar 7: Abdullah Avcı Türkiye'nin en başarılı teknik hocası. Tabii ki iş yapar. Bu sene, bu sene eğer güzel transferler olursa.


Taraftar 8: Yani ben devam etmesi tarafındayım. Çünkü takımı bilen bir adam. Yeni birisi geldiği zaman yine sıfırdan başlamış olacağız. Ama şöyle bir şey de var, Fatih Tekke'nin gelmesini isterim ama bizim taraftarlara ben güvenmiyorum. 2 hafta sonra onu da kovalarlar buradan. O yüzden bilen bir hocayla devam etmek daha kararlı, daha mantıklı olur.

Soru: Onuachu olmazsa başka golcü sizce kim gelmeli?

Tarzında hızlı ve güçlü forvet bizde her zaman iş yapmıştır. Sörloth tarzı, Cornelius tarzı bir forvet olabilir ama Maxi Gomez değil yani.