Üniversitelerde yeni öğretim yılı geçtiğimiz günlerde başladı. Birçok üniversite yüz yüze eğitme başladı, üniversitenin başlaması ile birlikte kalacak yer konusu yeniden gündeme geldi.

Taka Gazetesi’de KTÜ kampüsüne giderek, KTÜ’de öğrenim gören öğrencilere kaldıkları yeri ve kiraları öderken zorluk çekip çekmediğini sordu. 

Yurtta kalan öğrenciler  ‘ yurtta kalıyoruz, yutta kaldığımız için yer sıkıntısı yaşamadık’ derken kirada kalan öğrencilerden bazıları erken tuttuğu için fiyattan memnun olduğunu diğer öğrenciler ise Trabzon’da bulunan ev fiyatlarının bir miktar pahalı olduğunu dile getirdi. 

KYK’DA KALIYORUZ

Sadettin Balcı, “Kalacak yer bulmakta sıkıntı yaşamadım,2+1 evde kalıyoruz 4 bin lira memnunuz. Burs almıyorum, ailem destek sağlıyor” dedi.

Nur Özbilek, “Kyk yurdunda kalıyorum, kalacak yer ile ilgili bir sıkıntımız yok” ifadelerine yer verdi. 

6 BİN LİRA KİRA ÖDÜYORUZ!

Abdul, “Kalacak yerden yana sıkıntımız yok, turizmin şehri Trabzon olmuş zaten, yabancılar buraya çok fazla geliyor. Kalkınmada kalıyoruz kirada biraz zorluk çekiyoruz tabi ki, 6 bin lira gibi bir fiyat ödüyoruz. Evde 3 kişiyiz, zorluk çeksek de bir şekilde hallediyoruz. Yazları Trabzon’da turizm şirketleri ile çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
 
Abdurrahman Abinur, Burada herşey çok pahalı kiralar 6 bin liradan başlıyor. Burada öğrenciyiz, bir şekilde hallederek geçinmeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

KALDIĞIMIZ  YER İLE BİR SIKINTIMIZ YOK

İrem Çapaoğlu,“Trabzon’luyum burada kendime apart tuttum, herhani bir yer sıkıntımız yok. Apartın kirasına 7 bin lira veriyorum” açıklamasında bulundu. 

Ahmet Süden, “Yurtta kalıyoruz, kaldığımız yerde herhangi bir sorun yok” ifadelerini kullandı. 

KYK YURDUNA 480 LİRA VERİYORUZ 

Atakan Yıldız, “Kirada kalıyorum, kalacak yer ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. Kaldığım yere 3 bin lira kira veriyorum. Erkenden yerimi ayarladığım için çok bir artış olmadı kiramda ” dedi.

Bade Gül, “Kykda cüzi bir miktar para verdiğimiz için herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Kyk bursu alıyoruz, yurda 480 lira para ödüyoruz” şeklinde konuştu.
AYŞE SANCAK