Ayşe Sancak/ Trabzon’a yaz mevsimi ile şehir dışından çok sayıda araç girişi yapıldı. Dolmuş şoförleri trafikte yoğunlukla mücadele ettiklerini söylediler

Trabzon’da yaptıkları görev ile kamu hizmeti yapan dolmuş şoförleri ile yaz sezonunu konuştuk. Meydan bölgesindeki dolmuş depolama alanında yolcularını alan, Çağlayan, Çamlık, Aydınlıkevler, KTÜ-Forum, Tıp Fakültesi, Değirmendere Garajlar, Yeni Cuma-TOKİ, Fatih-Ayasofya-Kuran Kursu, Yeşiltepe dolmuş durağı şoförleri ile yaz dönemini konuştuk. Şoförler trafikte yoğunluk yaşandığını belirterek, “Kente çok sayıda özel araç girişi oldu. Bunun yanında misafirler de geldi. Turizm açısından çok güzel oldu. Ama trafik çok tıkanıyor. Alternatif yollar olmadığı için de sefer atamıyoruz” dediler. 

YENİ YOLLAR OLMALI

Dolmuş şoförleri, “İşi olan da olmayan da trafikte. Bireysel araç yerine toplu taşıma kullanılsa bu kadar yoğunluk olmaz. Trabzon’un acilen yeni yollara ihtiyacı var. Bunlar da yapılacaktır. Çözüm olacak mı onu da bilmiyoruz. Trafiğe kayıtlı araç sayısı her gün artıyor. Planlı bir alternatifler olmalıdır” diye konuştular.