Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Papara Park’da oynanan Trabzonspor Beşiktaş karşılaşmasının galibi 3-0’lık skorla bordo mavililer oldu.

Büyük bir heyecanla izledikleri maçı ve yeni transferleri yorumlayan, güzel futbol ve farklı galibiyetten sonra büyük beklenti içine giren taraftarlar şunları söylediler:

Fatih Aydın “Taraftar olarak sevindik. Bu derbiler bizim için her zaman daha değerlidir. Takımın biraz eksiklikleri vardı onlar biraz giderildi. Takımın bir adaptasyonu var, birbirlerine alışırsalar biraz daha iyi şeyler yapacak. Beşiktaş, derbi olduğu için daha çok heyecan veriyor. Hakemin performansını kesinlikle iyi bulmuyorum. Hakemi beğenmedik ama yine de 3 puan aldığımız için mutluyuz. En beğendiğim oyuncu Mendy, topa hakimdi.” İfadelerine yer verdi.

Önümüzde Hiçbir Takım Duramaz

Burhan Gümüştaş “Trabzonspor çok iyiydi böyle devam ederse önümüzde hiçbir takım duramaz. Yeni transferler çok iyi. Çok kalabalıktı dışardan gelen çok kişi vardı. Hakemin performansı dört dörtlüktü Salih Uçar’ın açıklaması, yenilen her zaman bir şey diyecek. Bakasetas’ın yerinde olsam dava açarım. Adamın boynunu sıkmış. En beğendiğim oyuncu Mendy.” Sözlerini kullandı.

Gençler Maça Gidin Destek Verin

Aydın Gümüştaş “Avrupa’dan buraya maç seyretmeye geliyoruz. Çocuklar hep buraya geliyorlar. Eğer böyle maç olursa her zaman gelirler. Gençler maça gidin destek verin sizin gibi gençler olmazsa Trabzonspor’da olmaz.” Sözlerine yer verdi.

Ben Ömür Boyu Trabzonsporluyum

Osman Fırıncı “Ben günlük yaşamıyorum ben ömür boyu Trabzonsporluyum. Yalnız Trabzon’un tadı tuzu pek kalmadı. Futbolculardan biri Trabzonlu olsun ben kimi seyredeceğim Afrikalıyı mı seyredeceğim. 1976’dan beri seyrediyorum biz Trabzonluyu seyretmek istiyoruz. Yoksa Afrikalı gelmiş, hoca yabancı, futbolcular yabancı, gider Barcelona’yı seyrederim o zaman.

Hakemin performansı bizi ilgilendirmez biz Trabzonsporluyuz. Sen topunu doğru oynayacaksın.” Dedi.

Şu Takım Lider Olacaktı

Mehmet Biliroğlu “İyi oynadık. Takım yirmi dakikadan sonra iyiydi. Golcüleri daha önceden almaları lazımdı. Rizespor’a yenilmeyecektik. Şu takım lider olacaktı. Hakemde fena değildi. Normaldi bazı hataları vardı. Aslında ben tüm oyuncuları beğendim, gençlere önem vermeliyiz. Bu kadar para da dışarıya vermeyiz.” Şeklinde konuştu.

Trabzonspor Hızlıydı

İsmail Telkıran “Normalde iyi oynuyor Beşiktaş ama Trabzonspor hızlıydı. Ben Fenerliyim. Beşiktaş’ın kadrosu iyidir ama Trabzonspor iki tane transfer yaptı. Yaptığı transferler gerçekten çok iyi.  Hakemin performansı baya berbattı. Hakem dengesiz davrandı normalde adaletli olması gerekirken. Ama Trabzonspor gerçekten çok iyi kendi sahasında. Başarılar diliyorum hepsine. En iyi futbolcu Mendy.” Açıklamalarına yer verdi.

KUMAŞI GERÇEKTEN ÇOK İYİ

Burak Nas, “Sesimden belli olduğu gibi stada gittim. İlk 15 20 dakika iyi değildik, sahada gerçek Trabzonspor’u göremedik Beşiktaş tabiri caizse alay etti bizimle. Ama sonrasında toparladık.  Diğer transferlerimiz Nicolas Pepe, Orsic gibi oyuncularımız gedikten sonra çok daha iyi olacağımıza inanıyorum. Hakem çok kötüydü, aynı hakem Avni Aker stadına söylemek istemediğim lakin herkesin bildiği olaylar yaşadı TFF bu hakemi nasıl bu maça atadı nasıl yaptı bunu anlamıyorum. O kadar faule rağmen bir tane sarı kart verdi sadece bizim oyuncularımızın faul pozisyonlarında çok bonkör davrandı, çok yanlıştı. Ama yine de bizim oyuncularımız hakemi de eze eze kazanmayı bildi. Benim de en sevdiğim oyuncu tabii ki Batista Mandy’di. Bir oyuncunun arkasından 2 ay boyunca gidilmez demiştim transfer döneminde ama iyi ki de gitmişler. Kumaşı gerçekten çok iyi, sahanında en iyisi oydu.’’ İfadelerine yer verdi.

TEKRARDAN Bİ ŞAMPİYONLUK NEDEN OLMASIN

Onur Ardınç “Takımı beğendim çok sert bir maç oldu son dakikalarda da olduğu gibi. Takıma yakışan bir galibiyetti transfer olan oyuncularında performansları gayet güzeldi bu şekilde devam etmelerini bir taraftar olarak temenni ediyorum. Bizde taraftar olarak üstümüze düşeni forma almak olsun maça gitmek olsun yapıyoruz, kulüpten de, oyunculardan da aynı performansı bekliyoruz. Tekrardan bir şampiyonluk neden olmasın. Zaten genel olarak sadece Trabzonspor ya da dünkü maça nazaran değil hiçbir maçta Türkiye’de ki hakemlerin performansını beğenmiyorum. Genel olarak bir taraf tutma söz konusu dün ki maçta da aynı şeylerin yaşandığını düşünüyorum verilmeyen kartlar, verilmeyen kararlar. Dün en beğendiğim oyuncu 6 numara Mendy’di, muazzam derecede top oynadı ama tek maç üzerinden yorumlamakta olmaz ama ilk izlenimlerde çok özel, aşkta olduğu gibi ilk izlenimler çok özel ve güzeldi.” sözlerini kullandı.

BU FUTBOLLA AVRUPA KESİN

Yusuf – Can Gürsoy, Ahmet Öksüz “Beşiktaş’ta bizde çok kötü başladık maça 30. dakikaya kadar hiç heves yok gibiydi. İlk golden sonra taraftarında etkisiyle birlikte takım maça iyice odaklandı güzel oynamaya başladı, Beşiktaş’ta ki sakatlıklarda bizim için tabii ki avantaj oldu. Trabzonspor kendi çeki düzen vermiş güzel transferler yapmış işe de yaramış gibi gözüküyor. Gollerden sonra iyice rahatladık. Maçı yeneceğimizden de emindim, Pepe’nin oynamasını da çok isterdim ama şans ilerde ki haftalara izleyebiliriz umarım. Bu sene Avrupa’ya kesin olarak bakıyoruz bu futbolla. Mendy’yi hepimiz beğendik çok iyi bir transfer takıma uyumu da güzel görünüyor.” ifadelerini kullandı.

BÖYLE BİR GALİBİYET BEKLEMİYORDUK

Enes Sezer, Eren Oral, Soykan Durmuş “Açık konuşmak gerekirse yenileceğimizi düşünüyordum ama transferler çok sağlam çıktı. Hakemin performansı da ayrıca kötüydü Eren Elmalı’nın boğazının sıkılması, Bakasetas’ın boğazının kanaması hakemin bunları görmemesi ve bir karar vermemesi şaşırtıcıydı, 9 kişi kalabilirdi normalde. 3-0 beklemediğimiz bir skordu ama kazandık, derbi galibiyeti olması ayrıca önemli. Mendy’yi herkes gibi beğendik ve Bakasetas’ın gol atıp kendini de bulması da çok önemliydi hem takım için hem de kendisi için.” Sözlerine yer verdi.