Akçaabat’ta Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı: "Milletçe Minnettarız" Akçaabat’ta Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı: "Milletçe Minnettarız"

FINDIK VE TARIM ÜRÜNLERİNİN GELECEĞİNİ KORUMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’a gerçekleştirdiği ziyarette, ilçede tarım ürünlerinde önemli kayıplara yol açan kahverengi kokarca zararlısına karşı yapılabilecek önlemleri ve çalışmaları paylaştı. Yılmaz, “Çarşamba Ticaret Borsası olarak Karadeniz Bölgesi’nde fındık başta olmak üzere tarım ürünlerine zarar veren kahverengi kokarcadan kurtulmak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. İlçemizin tarımsal geleceğini korumak adına belediyemizle iş birliği yapmaya hazırız” dedi.

BİYOLOJİK VE KİMYASAL MÜCADELE YÖNTEMLERİ DEVREDE

Ziyarette konuşan Başkan Yılmaz, kahverengi kokarcaya karşı yürütülen biyolojik ve kimyasal mücadele yöntemlerinde gelinen son adımları anlattı. Tarımsal ürünlerde dengeyi korumak için tarımsal düzenlemeler ve önlemler alınması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, Çarşamba’da yetişen tarım ürünlerinin geleceği için gerekli her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

BELEDİYEDEN DESTEK SÖZÜ

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ise, ilçenin tarımsal üretimi ve ticaretinin büyük bir kısmını fındık ticaretinin oluşturduğunu belirterek, çiftçilerin mahsulünü ve tarım arazilerini korumak için Ticaret Borsası ile ortak çalışmalara memnuniyetle destek vereceklerini ifade etti.

Kaynak: iha