Seçim öncesinde, Yıldırım:

"Samsunspor olarak bir tanesine oy atmayı düşünüyoruz. Karar verdik biz buraya gelirken boş oy atacağız diye geliyorduk. Sebebi Samsunspor kulübü olarak camiası olarak Trabzonspor ile bir problemi olduğu için Trabzon adayına oy atmamız bizi yanlış şey yapar. Camiamızı düşünerek."

Seçim sonrası ise:

Enis Bardhi Bir Puan Kazandırdı Enis Bardhi Bir Puan Kazandırdı

"Türk futbolunda yeni dönem başlıyor çünkü İbrahim Başkan gelirken adalet için geliyorum dedi. İnşallah dediklerini yapar. Samsunspor olarak kendisini destekleyeceğimizin teminatını verdim."

Bu ifadelerle çelişen Yıldırım, ayrıca:

"Gündüz İbrahim Hacıosmanoğlu'nu desteklemeyeceğime dair açıklama yapmıştım. Seçim sonrası ilk tebrik edenlerdendim. Daha sonra Ertuğrul Doğan ile konuştuk, resimler çekildik. Birbirimizi severiz. Herkese hayırlı olsun. Türk futbolunda inşallah yeni bir sayfa açıldı." dedi.

Bu gelişmeler, iki güzide il Trabzon ve Samsun'u karşı karşıya getirirken, Yıldırım'dan özür bekleniyor. Ayrıca, Samsunspor eski teknik adamı Gisdol'un Trabzonspor'a yönelik düşmanca ifadelerinin arkasındaki isim şimdi daha iyi anlaşılıyor. Türkiye Ligi'ni ve rekabeti bilmeyen Gisdol'un dışardan doldurularak Trabzonspor'a karşı düşmanca açıklama yaptığı değerlendiriliyor.

Muhabir: BİROL SANCAK