Türkiye'de uzun yıllar en çok tercih edilen otomobil modeli sedanlar, artık popülerliğini SUV'lara kaptırdı. 2021 yılı ocak-haziran döneminde, sedan otomobillerin pazar payı yüzde 41,3, SUV'ların payı yüzde 34,1 ve hatchback otomobillerin payı yüzde 22,6 olarak kaydedilmişti.

Değişen Pazar Dinamikleri

2022 yılı itibarıyla SUV'lar, pazar payını yüzde 39,7’ye çıkararak sedanları geride bıraktı. Sedan otomobillerin payı yüzde 36,1’e düşerken, hatchback otomobillerin payı yüzde 22,2 olarak belirlendi. 2023 yılının ilk yarısında ise SUV otomobillerin pazar payı yüzde 46,1’e yükseldi. Sedan otomobillerin payı yüzde 29, hatchback otomobillerin payı ise yüzde 22,6 seviyesinde kaydedildi.
Sıfır Araba Fiyatları - Temmuz 2024 - Tamindir

Otomobil Pazarında Yeni Dönem

Emeklilik 11 yıl kadar uzuyor! Bilmeyenler çok üzülecek Emeklilik 11 yıl kadar uzuyor! Bilmeyenler çok üzülecek

Bu veriler, Türkiye otomobil pazarında tüketici tercihlerinin hızla değiştiğini gösteriyor. Artık SUV modelleri, geniş iç hacimleri, yüksek sürüş pozisyonları ve çok yönlü kullanım alanları ile sedanların yerini almış durumda. Gelişen teknoloji ve değişen tüketici beklentileri, otomobil üreticilerini ve pazarlama stratejilerini de bu yeni trende adapte olmaya zorluyor.

Türkiye'de otomobil pazarındaki bu değişimin, önümüzdeki yıllarda da devam etmesi bekleniyor. Tüketicilerin artan SUV tercihi, otomotiv sektöründe yeni stratejilerin geliştirilmesine neden olacak gibi görünüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ