Önce Meclis'e Sonra Yargıya

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, yeni yasama döneminde bu konuyu önce Meclis'e ardından tekrar yargıya taşıyacaklarını belirtti. Demir, "Bu ilaçlar keyfi durumlar için değil, insanların hayatları söz konusu" diyerek SGK'nın geri ödeme politikasına tepki gösterdi.

Kalp Yetmezliği İlacı da Kapsam Dışında

Kanser Riski Büyüyor! Bazı Genler Menopozu Erken Tetikliyor ve Kanser Riskini Artırıyor Kanser Riski Büyüyor! Bazı Genler Menopozu Erken Tetikliyor ve Kanser Riskini Artırıyor

Haber müdürü Ahmet Külekçi, sadece kanser değil birçok hastalığın ilaçlarının da geri ödeme kapsamı dışına çıkarılmasına dikkat çekti. Kalp yetmezliği çeken hastaların ilaçlarının geri ödenmemesi konusunda da tepki gösteren Külekçi, "Türkiye’de 3-4 milyon arasında kalp yetmezliği bulunan kişi var, bunlardan 1-1,5 milyonu günlük işlerini yapamayacak kadar ciddi yetersizliğe sahip durumda. Ülkemizde her yıl 100 bin kişi kalpten ölüyor" dedi.

"Şeker Değil İlaç Alıyoruz"

Binlerce hastanın bu sorunun çözümü için umutla beklediğini belirten Külekçi, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Benim annem de kalp yetmezliği çekiyor, ilaçlar çok pahalı. Birçok insan ne yazık ki ilacı alamıyor, bu durum can yakıcı. Şeker değil, ilaç alıyoruz."

Bu mağduriyetlerin giderilmesi için hastalar ve yakınları, yetkililerden acil çözüm bekliyor. SGK'nın ilaç geri ödeme politikasının yeniden gözden geçirilmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması, binlerce hastanın hayatını kolaylaştıracak önemli bir adım olacaktır.

 

Muhabir: BİROL SANCAK