Kıdemli işçileri bakanı, devletin Kara kutusu, vatandaşın “Mevlana gibi Abdülkadir abisi” Abdülkadir Aksu’yu makamında ziyaret ettik. Dünden bugüne uzun ve zevkli bir yolculuk yaptık

Mevlana gibi. En aktif bakanlardan daha aktif. Siyasi görüşü ne olursa olsun, herkesin işine koşuyor. Arıyor, sorunu çözüyor. Ve bundan da büyük bir zevk alıyor. Üç telefonu de hiç susmuyor.Sekreterya ve danışman gurubu çok aktif..

Abdülkadir Aksu,32 yaşında Malatya’da Emniyet müdürü. 33 Yaşında Kahramanmaraş valisi. 35 Yaşında Emniyet Genel müdür yardımcısı. 1987 yılında Diyarbakır milletvekili(Anavatan) Özal  hükümetinin ilk Gaziantep valisi.. En uzun süreli kıdemli İçişleri bakanı. GAP’tan sorumlu devlet bakanı..

 Halka ve tabana yakın isim. Görevlerinde muktedir. Muhafazakâr-Demokrat kimliğini hiç değiştirmedi.

Yeniliğe ve değişime her zaman açık oldu. . İnanan ve inancını yaşayan Müslüman. Denge siyaseti güder, uzlaşmacı kimliği ön plana çıkarır.

 Vali iken nasıl memur yapıldığını. Maraş’ta Emniyet müdürü iken, kendisine gönderilen bombadan nasıl kurtulduğunu. Rize’de 45 gün süren valilik döneminde edindiği dostlukları.

 Rahmetli Özal ile olan anılarını. Tayyip Bey ile başlayan dostluklarını. AK Partinin kuruluş aşamalarını, dünü- bugünü Konuştuk. Ortak dostlarımızın kulaklarını çınlattık.

Aksu, Türkiye’nin 60 yıllık tarihi, Hafızası. Böylesi devlet ve siyaset adamlarımız ne yazık ki  her geçen gün azalıyor..

”Rüzgarın yönünü değiştiremediğin zaman, yelkenlerini rüzgara göre ayarla”  diye bir söz vardır.. Bu veciz söz Türk siyasal hayatında son 50 yıldır gerek bürokraside, gerekse siyaset arenasında ikinci adam olarak toplumun hafızasına kazıyan devlet ve siyaset adamı Aksu’yu çok güzel özetlemektedir.

*

Aksu'nun söyledikleri çok doğru... Not alırken hep düşündüm. “Devlette küs olunmaz”  Örnek ise bizzat kendisi.

Kahramanmaraş Vali Vekili iken... Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Şube Müdür Muavini yapıldım... Küsmedim. Rize Valisi idim... Merkeze çekildim... Küsmedim... Devlet, benim devletim.

Aynı Abdulkadir Aksu'yu... Devlet değerlendirdi... Gaziantep Valiliği'ne getirdi. Sonra milletvekilliği... GAP'tan Sorumlu Devlet Bakanlığı.

Ve... En uzun süreli  İçişleri Bakanlığı. İnsan kolay yetişmiyor... İnsanımız en değerli hazinemiz... Kıymetini bilmeliyiz.

Aksu, hep devletin içinde oldu, valileri, kaymakamları, emniyeti, jandarmayı yönetti. Korkmadan devletin çıkarları için mücadele etti.

Seçil Tekstil ve Faik Güngör..

Aksu ile özel sohbetimizde. Söz geldi. Dolaştı, yakın dostu.” Seçil Tekstil’den bahsetti. Sahibi Faik Güngör’ün üstün niteliklerinden, hayırseverliğinden söz etti. Bizi, Seçil Tekstil’un kurucusu sahibi Faik Güngör’e yönlendirdi. Faik Bey’e gitmeden önce Seçil Tekstil’e bir göz atalım istedik.

Amaç, katma değeri yüksek kaliteli ürünleri üreten.. Herkese uygun. Mağazalarda. Yurt içinde ve dışına ürün üretmek. İstihdamda. Üretimde. Yaklaşık 60 bin çalışanı 100’e yakın mağazaları ile başarıyı temsil ediyorlar. Güzel bir aile..

Faik Bey’e uğradığımızda yemek saati idi. Babacan tavrıyla ile bizi yemeğe davet etti.. Yemeği yediğimiz için teşekkür ettik. Asansörde ve yemek salonuna kadar ayaküstü sohbet ettik..

O bizi tanımasa da biz kendilerini yakından tanır biliriz. Eğitime yaptığı katkıları ve hayırseverliği ile tanınan, bilinen , vermesini, paylaşmasını bilen, bu hayır işlerini de  gizli yapan bir hayırsever iş insanıdır..2008 yılında TBMM tarafından kendisine verilen “Üstün Hizmet Ödülü” törenine katılmıştık..

Faik Güngör kimdir?

Engin bir teşebbüs ruhu genç yaşında ile ticaret hayatına atıldı. Kısa zamanda büyük başarılara imza attı. 1981 yılında Seçil Giyim Sanayi’ni kurarak bayan dış giyim imalatında yurt içi ve yurt dışında aranan mamuller arasına girdi.

 Faik GÜNGÖR eğitim alanında kalıcı eserler bırakmaya başladı. Önce kendi İlçesi olan Bala’ya bir öğrenci yurdu, bir İmam-Hatip Lisesi, kendi köyüne çok amaçlı Köy Konağı, Bala Kesik köprüye 12 derslik çok programlı Lise,

Üniversite tahsilini yaptığı Erzurum merkeze 10 derslik ilköğretim okulu, Lapseki’de yapılan Anaokulu binasının ½ sini finanse etti. Ayrıca Lise tahsilini yaptığı Kaman İlçesinde kendi adını verdiği 24 derslik Faik GÜNGÖR İlköğretim Okulunun İnşaatını bitirip Milli Eğitim Müdürlüğüne devretmiştir.

 En büyük temennisi ilk görev yeri Çanakkale’nin plakası olan 17 sayısını tamamlamak; Eğitim kurumlarına olan desteği ise takdire şayandır. Bir çok öğrenci, onun bursları ile eğitimini sürdürmektedir..

Büyüklük… Verme ile. Paylaşma ile olur.. Faik Güngör bunu yapıyor…