Büyük Hayal Kırıklığı

Yeni Sezon Planlamasında Yer Bulamayan Teklic, Erzurumspor Yolcusu Yeni Sezon Planlamasında Yer Bulamayan Teklic, Erzurumspor Yolcusu

Dünya ve Avrupa şampiyonu, olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan Rıza Kayaalp, spor hekimi kontrolünde kullandığı ilacın yasaklı madde içermesi sebebiyle geçici olarak men cezası aldı. Bu gelişme, Türkiye'nin Paris 2024 Olimpiyatları'ndaki en büyük madalya umutlarından birinin yok olması anlamına geliyor.

Geçici Men Cezası

Paris Olimpiyatları'na hazırlanan milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, spor hekimi gözetiminde tedavi amacıyla kullandığı ilacın yasaklı madde içerdiği tespit edilince tüm müsabakalardan geçici olarak menedildi. Avrupa ve Dünya şampiyonu olan Kayaalp'in bu durumu, spor camiasında büyük yankı uyandırdı.

Olimpiyat Kadrosunda Yok

Olimpiyat oyunları için sporcu kayıt süresi sona erdi. Rıza Kayaalp, yasaklı madde kullanımı nedeniyle geçici olarak yarışmalardan menedildiği için kadroda yer alamadı. Yerine Hamza Bakır, Paris'te altın madalya için mücadele edecek.

Rıza Kayaalp’in Açıklamaları

Rıza Kayaalp, uzun süredir devam eden şiddetli kulak çınlaması, baş dönmesi ve baş ağrısı şikayetlerinin artması nedeniyle kendisine verilen bir ilacı kullandığı için men cezası aldığını belirtti. Kayaalp, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kariyerim boyunca hayatımın her alanında gerekli tüm dikkat ve özeni gösterdim. Gerek aldığım besinlerde gerekse kullandığım ağrı kesici gibi ilaçlarda bile uzmanlarımdan onay almadan hareket etmedim. Spor camiasında da bütün bu detaycılığım fazlasıyla bilinir. Bahsetmiş olduğum şikayetlerime yönelik tedavi sürecimde bana yazılan reçeteyi spor hekimime yazılı ve sözlü şekilde danışarak spor kariyerimin verdiği profesyonel bilinçle tedavi sürecine başladım. Hukuk mücadelemize başladık. Spor hekimimin onayıyla başlanan bu tedavi sürecinde tarafıma uygulanan yanlış tedavi sonucunda Dünya Güreş Birliği (UWW) yetkilileri tarafından spor müsabakalarına katılmam tedbiren geçici olarak askıya alındı. Temiz spor kariyerimin maruz kaldığı bu mağduriyet için hukuk mücadelemize başlamış bulunmaktayız."

Rıza Kayaalp’in Başarıları

Ülkemizi başarıyla temsil eden Rıza Kayaalp, 14 Avrupa, 10 dünya ve 3 olimpiyat madalyası kazanmayı başarmıştı. ASKİ Spor’lu milli güreşçi, grekoromen stil 130 kiloda Paris 2024 Olimpiyatları kotası almaya hak kazanmıştı.

Muhabir: BİROL SANCAK