Prof.Dr. Hamdullah Çuvalcı dışında  favori gösterilen isimlere Trabzon ve Ankara’dan referanslar oldu. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın Milli Sanayiye ağırlık verdiğini ve  bilimsel olarak başarılı olduğuna inandı. Erdoğan, Asistanlığı döneminde eşinin başörtü sebebiyle lojmandan taşınmak zorunda bırakıldığı, 28 Şubat sürecinde de Profesörlüğünün verilmememi yönündeki bilgileri sebebiyle KTÜ’de sürprize yer vermedi ve Çuvalcı’yı ikinci kez atadı.

Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı görev yaptığı 4 yıl içinde bilimde başarılı oldu ise de bazı yakın çalışma arkadaşları kendisi ile ilgili ‘Yola çıktıklarını yolda buldukları ile değişti’ eleştirilerini yaptılar.


Bu eleştirilerin en önemli sebebi ,bireysel taleplerde rektör Çuvalcı’nın dengeleri koruma içgüdüsü adına temkinli davranmasıydı.

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Erkan’dan Yatırımlara Mizahi Yorum: Uçan Tren Talebi! İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Erkan’dan Yatırımlara Mizahi Yorum: Uçan Tren Talebi!


Soruşturma açması gereken bazı konuların üzerine gitmediği, siyasetçilerin taleplerinin bir kısmına geçit vermediği, Vakıf ve Sendikalara karşı  adaylık sürecinde farklı, rektör atandıktan sonra farklı davrandığı eleştirileri yapılmıştı.

Haberin Geniş Özeti Yusuf Turgut'un Yazısında

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU