T.C. kimlik numarasını ezbere bilen birçok kişi, bu numarayı kullanarak çeşitli işlemleri hızlandırır. Ancak yapılan araştırmalar, bu numaraları nasıl ezberlediğimizin zekamız hakkında önemli bilgiler verdiğini ortaya koyuyor. Örneğin, sayıları ritmik bir düzenle ezberleyenlerin müzikal zekaları, tek tek ezberleyenlerin ise dikkat ve konsantrasyonlarının yüksek olduğu ifade ediliyor.

Türkiye'de doğan herkes için ayrı olacak şekilde belirlenen T.C. kimlik numarası, 11 haneden oluşmakta. Hayatımız boyunca birçok alanda kullanacağımız bu numaraları, pratik olması için çoğu zaman ezberlemeyi tercih ederiz. İstemsiz şekilde farklı kombinasyonlarla ezberlediğimiz bu kimlik numaraları, sahip olduğumuz zeka türüne ışık tutuyor.

Bir devlet dairesinde, resmi bir görevli tarafından kimlik numaramızı söylememiz istediğinde ağzımızdan çıkan numaraların kombinasyonu, zeka türümüz hakkında bakın hangi detayları açığa çıkarıyor.

ŞÜPHECİ VE PRATİK ZEKA TÜRÜ

11 haneli T.C. kimlik numarasını "4+4+3" şeklinde ezberleyenler, sorgulayıcı ve şüpheci bir zeka türüne sahip olabilirler. Bu kişiler, olayları neden-sonuç ilişkisiyle çözmeye çalışırken, hareket halinde olmayı tercih ederler ve durağanlıktan kaçınırlar.

Havalar soğuyunca açıkladı! Yüzde yüz zam yaptılar Havalar soğuyunca açıkladı! Yüzde yüz zam yaptılar

KİŞİSEL VE SOSYAL ZEKA TÜRÜ

Kimlik numarasını "4+3+2+2" kombinasyonuyla ezberleyenler, kişisel-içsel ve sosyal zeka kategorisinde yer alırlar. Bu kişiler, beceri-hedef uyumunda yüksek bir öngörüye sahiptirler ve başladıkları işlerde başarı elde etme olasılıkları yüksektir.

SOSYAL VE MÜZİKAL ZEKA TÜRÜ

Ezberini "3+2+2+2+2" şeklinde yapanlar, sosyal ve müzikal zekaya sahip olarak değerlendirilirler. Bu kişiler, dışa dönük ve liderlik özelliklerine sahiptirler, iletişim kurdukları kişileri etkileyebilirler ve ikna kabiliyetleri gelişmiştir.

MATEMATİKSEL VE SOSYAL ZEKA TÜRÜ

Numarayı "3+3+2+3" şeklinde ezberleyenler, matematiksel ve sosyal zekası ön planda olan kişiler arasında yer alırlar. Analitik düşünme konusunda başarılı olan bu kişiler, tümdengelim veya tümevarım konusunda sağlam sorgularla sağlıklı sonuçlar elde edebilirler.

MÜZİKAL VE DİLBİLİMSEL ZEKA TÜRÜ

Ezberi "3+3+3+2" şeklinde olanlar, müzikal ve dilbilimsel zekası güçlü olan bir grup insanı temsil ederler. Bu kişiler, kendilerini ifade etme konusunda yeteneklidirler ve ritimleri, sesleri ve kalıpları düşünmede iyidirler.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ