Usta, “Emeklerinize sağlık. Halkımızın sağlığı için yoğun çaba sarf ediyorsunuz” dedi.

KESK’TEN TEPKİ

KESK Trabzon Şubeler Platformu Trabzon temsilcisi Muhammet İkinci, Sürmene’de minibüs şoförlerinin öğrencileri darp etmesine sert tepki gösterdi. İkinci, “Dehşet verici ve kabul edilemez niteliktedir. Yaşanan bu çirkin olay sadece adi bir vaka olarak değerlendirilerek geçiştirilemez.  Valiliğin olayı titizlikle ve kapsamlı bir şekilde değerlendireceğine ilişkin açıklaması yerinde ve önemlidir. Ancak bundan sonrası için atılması gereken adımlar bulunmaktadır. Kentin yükseköğretim kurumu bulunan her noktası ile şehir merkezi arasında öğrencilerin güvenli bir şekilde ulaşım ihtiyacını karşılayacak adımlar ivedilikle atılmalıdır” dedi.

ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR

Trabzon’un Akçaabat ilçe adliye binasından bir fotoğraf elimize ulaştı. ‘Adalet Mülkün Temelidir’ sözüne yakışmayan görüntü. Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büstünün önüne artık kağıt toplama kutusu, çöp süpürgesi ve fırçası ile çöp kovası koyulmuştu. Adliye binasına bu görüntü hiç ama hiç yakışmadı.

HALKIN VALİSİ

Antalya valisi Hulusi Şahin başarılı hizmetleri, duruşu ile hemşerileri ve vatandaşlar tarafından sevilen, sayılan bürokrat. Vali bey bir yöne trafik eskortu eşliğinde giderken geçiş üstünlüğü olmasına rağmen kırmızı ışıkta bekleyip kurallara uyması vatandaşların takdiri ile karşılandı, şehrin söz sahibi şahsiyetin bunu yapması anlamlı idi.

TS ORTAHİSAR’DA

Ortahisar Belediye başkanlığına seçilen Ahmet Kaya’yı TS Asbaşkanı Zeyyat Kafkas ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret ederek adının yazılı olduğu formasını taktim edip yeni görevinde başarılar dilediler.

HEMŞEHRİSİNİ UNUTMAZ

Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk vefalıdır ve hemşehrilerini unutmaz. İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir hastalıkları hastanesi’nin yeni Başhekimi Doç.Dr. Mustafa Namlı’yı makamında ziyaret ederek tebrik etti ve yeni görevinde yürekten başarılar diledi.

OSB BAŞARI DİLEDİ

Arsin belediye başkanlığına seçilen Hamza Bilgin’i Organize Sanayi Derneği Başkanı Dursun Ali Sakarya ve yönetim kurulu üyeleri çiçekleri ile birlikte ziyaret ederek yeni görevinde başarılar dilediler.

SAMİMİYET

Trabzon’un Maçka ilçe belediye başkanı Dr. Koray Koçhan’ı uzun yıllardır tanırız. Özü sözü birdir. Kimseye de bir yanlışı olduğuna şahit olmadık. Samimidir. Bir insanın yüzüne karşı neyse o insan o ortamda yokken de aynıdır. Koçhan’ın bir fotoğrafını gördük ve bu satırlarda yazmak istedik. Fotoğraf o kadar samimi ve içtendi ki. Vatandaşlarla bir olmayı, onlara dokunmayı her zaman ön planda tutan Koçhan, Maçkalı hemşehrisi ile de samimi bir şekilde sohbet etti.

YAVUZ AYDIN’A TAM DESTEK

yavuz aydın (2)

İYİ Parti'nin hafta sonu yapılan 5. Olağanüstü Kurultayı'nda belirlenen GİK dün Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu başkanlığında bir araya geldi. İYİ Parti bir tarafta hem yerel seçimlerin sorgulamasını yapacak hem de eski gücüne kavuşmak için yeni bir yol haritası belirleyecek. Bu zorlu süreç bakalım nasıl bir ivme kazanacak? 16 ay sonra ise İYİ Parti Olağan Genel Kongresini yapacak. Olağanüstü Kurultay sürecinde Genel Başkanlığa aday olan Koray Aydın’ı destekledikleri ve seçilemediği için istifalarını veren İYİ Parti Trabzon İl ve Ortahisar ilçe başkanlıkları ne olacak sorusu da cevabını buldu. Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu başta olmak üzere Genel Merkez ile İYİ Parti Trabzon ilçe başkanlarından tam destek alan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın kısa zamanda il ve ilçe teşkilatlarının belirleneceğini ifade etti.

5 HANEDEN BİRİ YARDIM ALIYOR!

Ekmek(1)

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun araştırma sonuçlarına göre, nisan ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı sebze fiyatlarında yaşanan mevsimsel düşüşün etkisiyle 19 bin 890 lira oldu. Açlık sınırı nisanda bir önceki aya göre 208 lira azalırken, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama ise 1.134 liralık artışla 38 bin 316 liraya çıktı. Her ikisinin toplamından oluşan yoksulluk sınırı ise önceki aya göre 925 lira arttı. Son bir yıllık dönemde ise açlık sınırı 8 bin 258 lira, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama 19 bin 318 lira ve yoksulluk sınırı ise 27 bin 575 liralık artış kaydetti. Toplumun büyük sıkıntı içinde. Ekmek-iş-aş mücadelesi gün geçtikçe zorlaşıyor. 2018 yılında yardımlardan yararlanan hane sayısı 3 milyon 494 bin 932 iken 2023 yılında bu rakam yüzde 43 artışla 4 milyon 989 bin 456’ye ulaşmış. Türkiye’deki hane sayısının 26 milyon olduğunu varsayarsak yardım alan sayısı ile karşılaştırıldığında Türkiye’de her 5 haneden biri yardım alıyor.

TRABZON’DA KONUT ARTIŞI YÜKSEK Mİ?

Ahmet Metin Genç’ten 19 Mayıs Mesajı Ahmet Metin Genç’ten 19 Mayıs Mesajı

Bir dönem kiralık konut fiyatında yüzde 300’lük artışlar bulunan Trabzon en pahalı kentler arasında yer almazken, Ordu satılık konut fiyatlarının en yüksek olduğu şehirlerarasında yer buldu. Mart ayı rakamlarına göre Türkiye’de satılık konut fiyatlarında en büyük artış Erzurum’da oldu. Erzurum’da Mart 2023’te satılık konutun metrekare fiyatı 7 bin 195 TL iken bu rakam Mart 2024’te 12 bin 903 TL oldu. Satılık konut fiyatlarındaki değişim ise yüzde 79,3 oldu. Fiyatlarda en büyük artışın yaşandığı ikinci il ise Hatay oldu. Hatay’da Mart 2023’te 10 bin 188 olan metrekare fiyatı Mart 2024’te yüzde 75,3’lük artışla 17 bin 857’yi buldu.

KARŞIYAKA’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM NE ZAMAN?

Trabzon Karşıyaka Mahallesi sakinleri “Karşıyaka Kentsel Dönüşüm Vadi Projesinin” akıbeti noktasında tepkili ve kaygılı .Uzun zamandır projenin akıbeti noktasında kendilerine hiçbir bilgi verilmediğini ve büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirten konut ve işyeri sahibi vatandaşlar “Evlerimize çivi bile çakamıyoruz .Buralar yıkılacak mı? Kalacak mı? Biri bizi aydınlatsın. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten bu konuda açıklama bekliyoruz .Ön protokol yapılmış imzalar atılmış vadi projesi ne zaman hayata geçecek? Bizim geleceğimiz ne olacak? Lütfen yetkililer biraz duyarlı olsunlar vatandaşı seçimden seçime hatırlamasınlar” şeklinde tepkilerini dile getirdiler. Mahalle sakinlerinin tepkisine kulak verilmeli diye düşünüyoruz.

Editör: Birol Sancak