İlk gün 50 üretici tarafından TMO'ya fındık verilirken, üreticiler tarafından 500 kilogram ile 5 ton arasında fındık satışı yapıldı.
Ulubey ilçesine bağlı Aydınlar Mahallesi'nden yaklaşık 2 ton fındık getiren üretici Kani Yurttaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, TMO'dan daha önce internet üzerinden bugün için randevu aldıklarını belirterek, TMO'nun fiyatının serbest piyasaya göre iyi olduğunu, bu nedenle ofisi tercih ettiklerini söyledi.
TMO'nun 10 liradan fındık aldığını anımsatan Yurttaş, "Keşke daha yüksekten alsaydı. Fındığın üretim maliyeti ortada ama tüccara göre kilogramda 1 lira fark var. Onun için TMO bizim için daha iyi oldu." dedi.
Yurttaş, TMO yetkililerinin verdiği hizmetten memnun olduklarını da dile getirerek, "Sağolsun her şeyimizle ilgileniyorlar. Bizim tek derdimiz fiyat. Onun dışında TMO'dan son derece memnunuz." ifadesini kullandı.
Altınordu ilçesi Kurtulmuş Mahallesi'nden 800 kilogram fındık getiren üretici Ömer Turgay ise tüm üreticilerin fındığını daha iyi fiyattan satma çabasında olduğunu kaydederek, "Biz de bu çaba içerisine girerek ürünümüzü tüccarın fiyatının üzerinde satmaya çalışıyoruz. Bizim adımıza inşallah hayırlısı olur." diye konuştu.
"Her şey profesyonel şekilde yürütülüyor"
Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu da TMO'nun deposuna gelerek yetkililerden bilgi aldı, üreticilerle yakından ilgilendi.
Akarsu, burada yaptığı açıklamada, TMO'nun Ordu'da daha önce verdiği takvim doğrultusunda ürünleri almaya başladığını belirterek, "Şu anda TMO'nun fındık alımı yoğun şekilde devam ediyor. İlk gün olmasına rağmen herhangi bir sıkıntının da yaşanmadığını gözlemledik. Her şey profesyonel şekilde yürütülüyor. TMO bu konudaki tecrübesini bir kez daha göstermiştir." dedi.
Tüm üreticilerin rahatlıkla TMO'ya fındıklarını getirebileceklerini vurgulayan Akarsu, piyasanın dengelenmesi açısından Toprak Mahsulleri Ofisinin varlığının kendile için çok önemli olduğunu söyledi.
Editör: TE Bilisim