MHP Trabzon'dan Ülkücü Şehitlere Vefa Ziyareti: “Ne Şehitlerimizi Unuttuk, Ne de Gazilerimizi!” MHP Trabzon'dan Ülkücü Şehitlere Vefa Ziyareti: “Ne Şehitlerimizi Unuttuk, Ne de Gazilerimizi!”

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Ordu’da yeni sezon fındık alımına bugün itibarıyla başladı. Gülyalı ilçesindeki TMO deposunda yapılan hazırlıkların ardından, randevu sistemiyle fındıklarını getiren üreticiler, sezonun ilk fındık satışını gerçekleştirdi.
TMO görevlileri, alım noktasına gelen fındık çuvallarından numuneler alarak kalite ve nem oranı kontrollerini yaptı. Yapılan incelemelerde şartlara uygun olan fındıklar depolara konuldu.
Yeni sezonda Giresun kalite fındık için kilogram başına 132 TL, levant kalite için 130 TL ve sivri kalite için 125 TL fiyat belirlendi. Ordu’daki TMO deposunda, 51 randıman gelen ilk fındık ise 132,60 TL’den alındı.
TMO, üreticilere fındıklarını getirmeleri için önceden randevu almalarını tavsiye ediyor ve süreç boyunca gerekli şartların karşılanmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN