Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık üreticisi için kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, 2024 mahsulü ürün bedellerinin açıklanan tarihten önce ödenmesinin piyasaya olumlu etkide bulunacağını ifade etti. Karan, TMO'nun Ağustos ayı ürün bedellerini üreticilerin hesaplarına yatırmış olmasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti.

Karan, "Toprak Mahsulleri Ofisi, fındık üreticisinin tek sigortasıdır ve artık sektörde olmazsa olmaz bir konumda. TMO dışında fındık üreticisinin ne dostu kalmıştır ne de sigortası" dedi.

Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok! Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok!

ERKEN ÖDEME SEVİNDİRDİ

TMO’nun 2024 yılı fındık alım kampanyasına 19 Ağustos’ta başladığını hatırlatan Karan, "Ofise ürün tesliminden sonra üreticilere 45 gün içerisinde ödeme yapılacağı açıklanmıştı. Ancak, Ağustos ayı ürün bedellerinin erkenden hesaplara yatırılmış olması, piyasada olumlu bir etki yaratacaktır" şeklinde konuştu.

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ve TMO yetkililerine erken ödeme nedeniyle teşekkür eden Karan, bu adımın üreticilere büyük bir moral kaynağı olduğunu ve piyasada olumlu bir hava oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU