ÖĞRENCİLER OKULDA MANTAR ÜRETİMİNE BAŞLADI
7/B sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Recep Göksu’nun öncülüğünde okulun bodrum katında mantar yetiştirmek için gerekli alt yapı çalışmalarını tamamladı. İlk hasadını yapan öğrenciler, ürettikleri kültür mantarlarını öğretmenlerine tattırdı ve olumlu geri dönüşler aldı.

Proje Koordinatörü Recep Göksu, memleketi Tokat’ta ailesinin çiçek yetiştiriciliğiyle ilgilendiğini ve bu projeyi Of’ta uygulamaya karar verdiğini belirterek şunları söyledi:
"Girişimcilik Kulübü olarak öğrencilerimizle düşündük, taşındık ve kültür mantarı yetiştirme projesini hayata geçirdik. Okulumuzun ortamı müsaitti, her türlü bilimsel yöntemi takip ederek üretime başladık. Öğrencilerimiz işin sonucunu görüp mutlu oldu, küçük de olsa harçlık kazandı. Projemizi daha da büyütmek istiyoruz."

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ PROJEYİ DESTEKLİYOR
Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, projeyi yerinde incelemek için okulu ziyaret etti. Öğrencilerin üretim süreci hakkında detaylı bilgi aldığını belirten Kabahasanoğlu, yapılan çalışmaları takdir ederek şu ifadeleri kullandı:
"Öğrencilerimizin bu projeyi sahiplenmesi ve ortaya koydukları çalışma çok değerli. Okullarımızda yapılan projelerin çeşitlenmesine ve öğrenci katılımına büyük önem veriyoruz. Bu tür projeleri desteklemeye devam edeceğiz."

İŞKUR’dan Üniversite Öğrencilerine Büyük Fırsat! Günlük Bin 83 TL Destek İŞKUR’dan Üniversite Öğrencilerine Büyük Fırsat! Günlük Bin 83 TL Destek

ÖĞRENCİLERİN GİRİŞİMCİLİK RUHU DESTEKLENİYOR
Mantar üretim sürecinde bilimsel yöntemleri takip eden öğrenciler, tarımsal üretimin nasıl yapıldığını, girişimcilik ve sürdürülebilir tarım konularını öğrenme fırsatı buldu. Üretilen mantarların satışıyla küçük kazançlar elde eden öğrenciler, projeyi daha da genişletmeyi hedefliyor.

Girişimcilik ve üretimi bir araya getiren bu anlamlı proje, öğrencilere teorik bilginin yanı sıra uygulamalı deneyim kazandırarak gelecekteki kariyer planlarına katkı sağlıyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK