Bakan Kurum'dan Açıklama:

Bakan Kurum, TOKİ konutlarında oturan ve ödemeleri devam eden yüz binlerce vatandaşı ilgilendiren müjdeyi verdi. Kurum, “TOKİ aylık taksitlerini memur maaş artışına göre düzenliyorduk. Ama bu kez TÜFE oranını referans aldık. Artış oranını yüzde 49 yerine yüzde 24 olarak belirledik. Böylece taksit ödemelerinde vatandaşımıza yüzde 50 oranında katkı sağlamış olduk.” dedi.

Önemli Haber:

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarında oturan ve ödemeleri devam eden yüz binlerce vatandaşın merakla beklediği haber, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan geldi. Kurum, TOKİ konutlarında oturan ve ödemeleri devam eden yüz binlerce vatandaş için şu açıklamalarda bulundu:

"TÜFE Oranı Baz Alındı"

“TOKİ aylık taksitlerini memur maaş artışına göre düzenliyorduk. Ama bu kez TÜFE oranını referans aldık. Artış oranını yüzde 49 yerine yüzde 24 olarak belirledik. Böylece taksit ödemelerinde vatandaşımıza yüzde 50 oranında katkı sağlamış olduk. Hayırlı olsun.”

Taksit Ödemeleri:

Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olanına göre artırılır. Bakanlık, bu sefer memur maaşları yerine TÜFE oranına taksit düzenlemesi yaptı.

TOKİ Taksit Artış Oranı:

Devlet resmen açıkladı! Dolar aralık ayında bu rakama çıkacak Devlet resmen açıkladı! Dolar aralık ayında bu rakama çıkacak

TOKİ aylık taksit ödemeleri sabit değildir. Artış oranı, enflasyon oranına bağlı memur maaşı artışı doğrultusunda TOKİ tarafından belirlenir.
 

Kaynak: İNTERNETHABER