Çamlıca Mahallesi'nde bulunan mezarlık, son sekiz yıl içinde Torul Barajı'nın yükselen su seviyesi nedeniyle defalarca su altında kaldı. DSİ'nin aldığı taşıma kararı sonrası yapılan ihale ile mezarların taşınma işlemine başlandı. Mahalle sakinleri, bu süreçte yakınlarının kemiklerini çıkararak yeni mezarlara taşıdılar.

"Aynı cenazeyi ikinci kez defnettim," diyen Çamlıca Mahallesi sakini Remzi Çavuşoğlu, yıllar boyunca yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi. Çavuşoğlu, "DSİ taşıma işi için ihaleye çıktı, sonuçlandı ve ben kendim defnettim. Oğlum, dedem, komşularım burada yatıyor, onları ikinci kez gömmek üzücü oldu," şeklinde konuştu.

Alaattin Bostan, babaannesinin mezarının sular altında kaldığını belirterek, nakil işlemi için sabırsızlandıklarını ifade etti. Mahalle muhtarı Metin Şahinöz, mezarlıkların yukarı taşınmasından sonra vatandaşların rahat bir nefes aldığını ve artık bayramlarda diledikleri gibi mezar ziyareti yapabileceklerini söyledi.

Trabzon’un Gururu KTÜ, Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Bölümünü Açtı! Trabzon’un Gururu KTÜ, Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Bölümünü Açtı!

Şenol Bostanoğlu ise, "Ölüler suyun üzerinde yüzüyordu ama şimdi devletimiz sesimizi duydu ve sorunumuza çare buldular. Mutlu sona ulaştık," diyerek memnuniyetini dile getirdi. Taşınan cenazeler için dualar edildi ve mezarlar su baskını yaşanmayan yeni yerlere taşındı.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU