Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri, Lezzetli Karalahana Yemekleriyle Karşılık Verdi
Öğr. Gör. Emre Murat önderliğinde mutfakta bir araya gelen öğrenciler, karalahana yemeği, karalahana sarması ve lahanalı börek gibi lezzetli tariflerle karşı atağa geçti.
Murat, "Karalahana çorbasının lezzetsiz olarak anılması bizi üzdü, bu değerli yemeğimizin yanlış değerlendirildiğini düşünüyoruz. Gastronomi turizminin giderek değer kazandığı bir dönemde bir Türk lezzetinin bu kadar değersiz olarak görülmesi asla kabul edilecek bir durum değil. Burada yurdumuzun dört bir köşesinde öğrencilerimiz var, içlerinde karalahana çorbasını lezzetsiz bulan neredeyse kimse yok. Sağlıklı besleniyoruz, karalahana çorbası yiyoruz" ifadelerini kullandı.
Karadenizli öğrenciler ise Karadenizlilerin kıvrak zekalı olmalarının sebeplerinden birinin karalahana çorbası tüketmek olduğuna vurgu yaparak, lezzetli tariflerle bu geleneksel yemeği savundular. Öğrencilerin bu lezzetli karşı atağı, karalahana çorbasına olan sevgiyi vurgulayarak ön plana çıkardı.
TAKA/AYŞEN KARABİNA