BAŞKAN GENÇ: KARDEŞ ŞEHİR ZİGETVAR İLE İŞ BİRLİĞİMİZİ DERİNLEŞTİRECEĞİZ

Macaristan’ın Zigetvar şehrinde Kanuni Sultan Süleyman Han için düzenlenen anma törenine katılan Başkan Genç, törenin ardından Zigetvar Belediyesi’ni ziyaret ederek Başkan Peter Vass ile görüştü. Zigetvar’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Genç, “Zigetvar Belediyesi’nin misafirperverliği bizi çok mutlu etti. Türk-Macar kardeşliği, tarihsel bağlarımızdan ve ortak kültürümüzden güç alıyor. Bu dostluk köprüsünü daha da sağlamlaştırmak için karşılıklı iş birliği içerisinde olacağımıza inanıyorum” dedi.

Başkan Genç ayrıca, uluslararası sistemdeki aksaklıklara değinerek, “Birleşmiş Milletler şu anda işlevini yerine getiremiyor. Bu doğruları uluslararası arenalarda dile getiren kardeş ülke Macaristan’ın duruşundan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” diye ekledi.

ZİGETVAR BELEDİYE BAŞKANI VASS: TÜRK-MACAR DOSTLUĞU GÜÇLENİYOR

Zigetvar Belediye Başkanı Peter Vass, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Macar ve Türk halkları arasında derin bir dostluk var. Bu kardeşlik, gelecekte de iş birliğimizi güçlendirecek bir temel oluşturuyor. Zigetvar ve Trabzon belediyeleri arasındaki köprüler bu dostluğu ileriye taşıyacak” dedi. Ziyaretin ardından Başkan Genç, Başkan Vass’a Trabzonspor forması hediye etti.

Trabzon’da 70 Yaşındaki Salih Amca'nın Yol İsyanı: "Valizlerimizi Kızakla Çekiyoruz" Trabzon’da 70 Yaşındaki Salih Amca'nın Yol İsyanı: "Valizlerimizi Kızakla Çekiyoruz"

TARİHİ DEĞERLER GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Ziyaret sonrasında, Zigetvar’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteğiyle yapılması planlanan park alanında incelemelerde bulunan Başkan Genç, “Bu çalışmalar, tarihi değerlerimizin gün yüzüne çıkarılması açısından büyük bir öneme sahip” dedi.

Etiketler:

Kaynak: HABER MERKEZİ