Bilim Merkezi'nin planetaryum, tasarım, teknoloji, doğa bilimleri, matematik, astronomi, havacılık ve uzay atölyelerini gezen Başkan Genç, eğitimin ve bilimin önemine vurgu yaptı.
Başkan Genç, etkinliklerde annelerin gününü kutlayarak her birine tek tek karanfil verdi. Anneler ve öğrenci anneleri, Başkan Genç’e Bilim Merkezi'ne sağladığı desteklerden ötürü teşekkürlerini iletti. Başkan Genç, “Bugün burada öğrencilerimizin başarılarına şahit olmak ve annelerimizi onurlandırmak için bulunuyorum. Çocuklarımızın geleceği için kritik öneme sahip olan Bilim Merkezi'nde onların eğitimine ve gelişimine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyorum. Annelerimizin desteği olmadan bu başarılar mümkün olmazdı” dedi.
Etkinliklerin ikinci bölümünde Başkan Genç, Tarihi Avrasya Pazarı'nı ziyaret etti ve burada esnaflarla ve annelerle görüştü. Avrasya Pazarı'nın hizmete girmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Genç, esnaflara bol kazançlar diledi. Annelerin, aile birimini ve Türk Devleti'nin temellerini sağlamlaştıran unsurlar olduğunu belirten Başkan Genç, “Annelerimizin fedakarlıkları saygıdeğerdir ve onların çabası cennetle müjdelenmiştir” şeklinde konuştu.



Muhabir: AYŞEN KARABİNA